Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Άρση μέτρων ενάντια στον καταρροϊκό πυρετό στη Χίο

Άρση μέτρων ενάντια στον καταρροϊκό πυρετό στη ΧίοΧαρακόπουλος: Ανάσα για τους κτηνοτρόφους της νήσου

Μετά από διαβούλευση της Δ/νσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής με τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιτεύχθηκε η άρση των μέτρων ενάντια στον καταρροϊκό πυρετό του προβάτου στη Χίο.

Η Χίος θεωρείται από 5 Μαρτίου...
απαλλαγμένη από την εν λόγω νόσο, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Μόνιμης Επιτροπής Τροφικής Αλυσίδας και Υγείας των Ζώων στις Βρυξέλλες.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από την παρουσίαση των ευνοϊκών αποτελεσμάτων της επιδημιολογικής διερεύνησης.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα αυτά τέθηκαν σε ισχύ τον Μάρτιο του 2009 μετά από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της νόσου στη Χίο, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος επιτήρησης του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου και του σχετικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της νόσου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του επεσήμανε τα εξής:

«Η επιτυχής εξέλιξη με την άρση των μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό στη Χίο αποτελεί ανάσα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να στέλνουν ζώα για σφαγή, πάχυνση και αναπαραγωγή σε όλη την επικράτεια. Είναι σαφές ότι η ορθή εφαρμογή των προγραμμάτων επιτήρησης, ελέγχου και εκρίζωσης νοσημάτων των ζώων αποτελεί βασική προϋπόθεση τόσο για την υγεία του ζωικού κεφαλαίου όσο και για την οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου