Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ζητούν εντατικούς ελέγχους για τα σάπια φρούτα στα σχολεία


Ολοένα και συχνότερα είναι τα περιστατικά με σάπια φρούτα, ακατάλληλα για κατανάλωση, στα σχολεία.

Να ενταθούν οι έλεγχοι για την ποιότητα των φρούτων που διανέμονται στα σχολεία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά", ζητά με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ), έπειτα από τις...
καταγγελίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάζονται ολοένα και συχνότερα περιστατικά με αλλοιωμένα φρούτα, ακατάλληλα για κατανάλωση.

Ο ΣΕΚΛΑ, ζητά να σταματήσει η δυσφήμιση των φρούτων και των λαχανικών με αυτό τον τρόπο και να εντοπιστούν και ν' αποδοθούν οι ευθύνες και ν' αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τη διανομή ακατάλληλων προϊόντων, σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι τα σχολεία.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι:

«Έπειτα από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τα περιστατικά με ακατάλληλα φρούτα στην ειδική χάρτινη συσκευασία που μοιράζονται στα σχολεία να πυκνώνουν, θα επιθυμούσαμε να προβείτε άμεσα σε εκτεταμένους ελέγχους για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα σχολεία με τίτλο "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά".

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ευθύνη του υπουργείου σας, στόχο έχει να διαδώσει και να διευρύνει τη συμμετοχή των φρούτων και λαχανικών στη διατροφή των παιδιών ως την υγιεινότερη λύση και κατά της παιδικής παχυσαρκίας και όχι να δυσφημίσει τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς αυτό στην ουσία είναι που γίνεται, όταν έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά με αλλοιωμένα φρούτα μέσα στις ειδικές συσκευασίες που διανέμονται στα σχολεία.

Είναι χρέος μας να διαδώσουμε με σωστό τρόπο και ασφαλή προϊόντα την ιδέα της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και όχι βεβαίως να υποστηρίξουμε την αλόγιστη διανομή προϊόντων που δεν έχουν ελεγχθεί κατάλληλα και δεν έχει διασφαλιστεί η ποιότητά τους πριν μοιραστούν στα σχολεία.

Ζητούμε να ενταθούν οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, να δοθούν οι σχετικές εξηγήσεις, ν' αποκατασταθεί το πρόγραμμα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες για τη ζημιά που έχει προκληθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου