Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Στα χέρια της Αστυνομίας δύο σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά στη Λέσβο! ΦΩΤΟ

Εξαρθρώθηκαν οι δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που εισήγαγαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές της Λέσβου. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι οι δύο αρχηγοί των οργανώσεων και 13 μέλη!
Όπως διαβάζουμε στο lesvospost.com συνελήφθησαν 3 Έλληνες και 3 αλλοδαποί (2 άνδρες και 4 γυναίκες) μέλη της μίας εκ των οργανώσεων,
καθώς και ένας 31χρονος Έλληνας αλλά και ένας 34χρονος αλλοδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας "περί ναρκωτικών" και του τελωνιακού κώδικα.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων...,
20 γραμμάρια χασίς, 18 ηρεμιστικά χάπια, 345 γραμμάρια παράνομου καπνού, 3 μαχαίρια, 44 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.060 ευρώ!


ΦΩΤΟ από το lesvospost.com
ΦΩΤΟ από το lesvospost.com

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εγκληματικές οργανώσεις αποτελούνταν από εννιά και από έξι μέλη αντίστοιχα.

Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, έγινε χθες το απόγευμα στη Μυτιλήνη και στην Αγιάσο της Λέσβου συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν οι συλλήψει.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 46 και 41 ετών, ως ιδρυτές και ηγετικά στελέχη της 9μελους και της 6μελούς οργάνωσης αντίστοιχα, καθώς και σε βάρος 5 Ελλήνων και 2 υπηκόων Αλβανίας (2 γυναίκες και 5 άνδρες) ως μέλη των δύο οργανώσεων.

ΦΩΤΟ από το lesvospost.com
ΦΩΤΟ από το lesvospost.com

Ο 46χρονος αρχηγός της πρώτης -9μελούς- οργάνωσης καθώς και ένας 34χρονος Έλληνας, μέλος αυτής, είναι έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας.
Επίσης, ακόμα εννέα άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου "περί ναρκωτικών", πέντε από τα οποία κρατούνται σε φυλακές της χώρας, καθώς, κατά την διάρκεια της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, είχαν συλληφθεί για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο σπείρες διακινούσαν χασίς και ηρωίνη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το τεέυταίο επτάμηνο, η πρώτη εγκληματική οργάνωση (9μελής) ενέχεται στην διακίνηση  τουλάχιστον 25 κιλών χασίς, 1 κιλού ηρωίνης και λοιπών ναρκωτικών ουσιών, ενώ η δεύτερη (6μελής) είχε διακινήσει ποσότητα ηρωίνης βάρους τουλάχιστον μισού κιλού.

Τα μέλη των οργανώσεων προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες κυρίως από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου