Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Χοιρινές μπριζόλες με μπύρα και ρύζι

Χοιρινές μπριζόλες με μπύρα και ρύζι 

Μια γευστική συνταγή


Υλικά

Για 4 άτομα

-4 χοιρινές μπριζόλες
-1 ποτήρι μπύρα
-3 κρεμμύδια
-1 κουταλιά της σούπας αλεύρι φαρίνα
-1 κουταλιά πάστα ντομάτας
-4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα...

-Αλάτι
-Λίγη ζάχαρη
-1 κούπα ρύζι λευκό τύπου Αμερικής
-Αλάτι
-Πιπέρι
-Καρότα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα, τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες χωρίς να βάλουμε επιπλέον βούτυρο. Μετά βάζουμε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με την μπύρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Βάζετε όλα τα υλικά σε τηγάνι και το τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά.

Το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε ή μαρινάρετε το κρέας ή το ψάρι σας.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το ρύζι, αλατοπιπερώνετε και το βράζετε με δύο κούπες νερό για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τέλος σερβίρετε τις μπριζόλες με το λευκό ρύζι και λίγα καρότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου