Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Συννεφιά και τοπικές βροχές την Κυριακή



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 16 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.



Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Κυριακή 31/3, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 20 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως μετά το μεσημέρι και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων μετά το μεσημέρι περιμένουμε  στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών από το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βόρειες περιοχές. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου