Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: "Μικρότερο το φετινό χαράτσι - Θα επιβαρυνθούν λιγότερο οι κάτοχοι ακινήτων - Ψάχνουμε το πως"


- Για απολύσεις στο Δημόσιο: "Όσοι αποδειχθεί ότι είναι επίορκοι ή συστηματικά κοπανατζήδες ή έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία θα απομακρυνθούν"
- "Θα μεταφέρουμε πόρους από άλλα ταμεία στο πρόγραμμα για την ανεργία"
- Είμαστε σε καλό δρόμο για την δόση - Δεν υπάρχει αδιέξοδο
- "Δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μου ο ανασχηματισμός"

Το χαράτσι θα είναι μικρότερο φέτος, είπε ο πρωθυπουργός ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όταν ρωτήθηκε για τη...
φορολογία των ακινήτων, είπε πως φέτος η επιβάρυνση των κατόχων ακίνητης περιουσίας θα είναι μικρότερη από πέρυσι, αλλά ανέφερε, "τώρα ψάχνουμε το πώς θα πληρώσουν φέτος οι πολίτες".

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, είπε, ότι "έχει αρχίσει ένα πρόγραμμα αξιολόγησης και θέσεων και εργαζομένων σε όλο το δημόσιο. Αυτό θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου".
Πρόσθεσε ότι "μέσα στο 2014 θα δούμε ποιες θέσεις θα καταργηθούν. Όσοι αποδειχθεί ότι είναι επίορκοι ή συστηματικά κοπανατζήδες ή έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία θα απομακρυνθούν".

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι αναγνωρίζεται από όλους η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα .

Ο κ. Σαμαρας είπε επίσης ότι στόχος είναι να επικρατήσει λειτουργικότητα και αξιοσύνη στο Δημόσιο, ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την δόση και ότι δεν υπάρχει αδιέξοδο και χαρακτήρισε την ανεργία το πιο δραματικό πρόβλημα για την Ελλάδα.

"Η κατάσταση με την ανεργία στην Ελλάδα, και ειδικά στους νέους, είναι κρίσιμη, και αυτό πλεον αναγνωρίζεται από όλους τους εταίρους", είπε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι το μνημόνιο πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα ανάπτυξης και συνοχής, με άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους.

"Θα μεταφέρουμε πόρους από άλλα ταμεία στο πρόγραμμα για την ανεργία", είπε ο πρωθυπουργός.

"Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός", είπε επίσης.

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό είπε ότι δεν είναι στις άμεσες προθέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου