Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Το μακιγιάζ των ματιών

Το μακιγιάζ των ματιώνΣυμβουλές για βάψιμο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Έχουν την ικανότητα να μαγνητίζουν το συνομιλητή μας χωρίς να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα, ίσως και καθόλου. Όπως υποστηρίζουν οι make up artists, το λάθος μακιγιάζ των ματιών είναι πολύ χειρότερο από το λάθος ντύσιμο ή από λάθος χτένισμα.

Με τα μάτια...
δείχνουμε ποιοι ακριβώς είμαστε. Κι επειδή ταυτόχρονα με το μακιγιάζ κρύβουμε τις αδυναμίες μας, πρέπει να δίνουμε προσοχή στα παρακάτω, για πιο σίγουρο αποτέλεσμα.

Μάτια κοντινά μεταξύ τους: Το μυστικό εδώ είναι να εφαρμόσετε τις σκιές με τέτοιο τρόπο που να τονίζεται η κεντρική περιοχή του βλεφάρου. Θέλει σκουρόχρωμη σκιά στην εξωτερική γωνία του ματιού, τραβηγμένη σε γωνία, και φωτεινή στην εσωτερική.

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους: Τοποθετήστε σκούρα σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών. Έτσι δίνεται αμέσως η εντύπωση ότι η απόσταση ανάμεσα στα μάτια είναι μικρότερη.

Αποφύγετε το μακιγιάζ με έντονη εξωτερική γωνία, που δίνει την αίσθηση ότι τα μάτια απομακρύνονται το ένα από το άλλο.

Μπορείτε άφοβα να βάλετε έντονη γραμμή eye liner ή μολύβι στο πάνω βλέφαρο, χωρίς όμως να ξεφεύγει από την εξωτερική γωνία γιατί έτσι θα μεγαλώσει η απόσταση. Κάντε πιο έντονο το βλέμμα με μάσκαρα.

Μάτια στρογγυλά: Εδώ χρειάζεστε σκούρα σκιά στη γωνία, «τραβώντας» τη με το πινέλο προς τα επάνω και φροντίζοντας πάντα να «σβήνετε» τη σκιά στο σημείο που τείνει να αγγίξει τη γωνία των φρυδιών. Έτσι θα πετύχουμε να δώσουμε σχήμα αμυγδαλωτό στα μάτια.

Μάτια μικρά: Κατ αρχήν τα μικρά μάτια θέλουν λεπτά φρύδια, για να μην κλείνουν το βλέμμα. Και πάντα λευκή ή έστω ανοιχτόχρωμη σκιά κάτω από το φρύδι. Επίσης απαραίτητο κρίνεται το ανοιχτόχρωμο μολύβι στην εσωτερική γραμμή του ματιού.

Μη βάζετε σκούρα σκιά σε ολόκληρη την επιφάνεια του βλεφάρου. Εφαρμόστε πιο φωτεινές και έντονες αποχρώσεις που δημιουργούν την εντύπωση του όγκου.

Μάτια βαθουλωμένα: Με το μολύβι τονίστε τη γραμμή του κάτω βλεφάρου, «σβήνοντας» σταδιακά προς την εξωτερική πλευρά. Δε θέλει eye liner και γενικά αποφύγετε τη γραμμή στο άνω βλέφαρο, γιατί τονίζει το πρόβλημα.

Τοποθετήστε ανοιχτή σκιά στο βλέφαρο και πιο σκούρα στο επάνω μέρος, φωτίζοντας με μια φωτεινή απόχρωση το κεντρικό κομμάτι του ματιού.

Μάτια εξογκωμένα: Βάλτε σκούρο μολύβι σε όλο το περίγραμμα του ματιού. Αυτό μικραίνει τα μάτια και στην περίπτωση των εξογκωμένων ματιών, το αποτέλεσμα γίνεται πιο αρμονικό. Το smoky eyes style, είναι το ιδανικό γι' αυτά τα μάτια.

Μάτια με μαύρους κύκλους: Το concealer είναι ο σύμμαχός σας. Απλώστε το με απαλή κίνηση του πινέλου κάτω από τα μάτια με φορά από έξω προς τα μέσα.

Εάν έχετε χρωματική απόκλιση σε ολόκληρη την περιοχή των ματιών, βάλτε σε όλο το μάτι μια ανοιχτή φυσική σκιά που να εξισορροπεί την απόχρωση των βλεφάρων με την επιδερμίδα του προσώπου.

Μάτια με ρυτίδες στη γύρω περιοχή: Επειδή οι ρυτίδες των ματιών βρίσκονται στο πόδι της χήνας, βάψτε μόνο το πάνω βλέφαρο αφήνοντας την πιο «κουρασμένη» περιοχή χωρίς σκιές και μολύβια. Εάν εφαρμόσετε χρώμα στα σημεία όπου υπάρχουν ρυτίδες έκφρασης, σε λίγες ώρες η σκιές θα κάνουν γραμμές, ενώ γενικά το βλέμμα «βαραίνει».

Επίσης, αποφύγετε τις γραμμές με έντονα μολύβια ή eye liner, γιατί τονίζουν τη φθορά του χρόνου, αντί να κρύβουν τις ατέλειες. Προτιμήστε σκιές σε φυσικά χρώματα. Αντίθετα, οι σκούρες τείνουν να κάνουν τις λεπτές γραμμές πιο εμφανείς.

Πηγή: diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου