Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Συννεφιά σήμερα Σάββατο 2/3 στη Χίο

-Ο καιρός όλης της εβδομάδας

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική επιδείνωση του καιρού από το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που τη νύχτα θα κινήθουν ανατολικότερα, περιμένουμε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ τη νύχτα ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 15 στην Ήπειρο, από -2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 18 στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 14 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 5 έως 16 στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με τις μέγιστες στην Κρήτη να είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, ενώ το βράδυ στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και τη νύχτα τοπικά σε πολύ θυελλώδεις εντάσεων 8 με 9 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Σάββατο 2/3, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
6 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν, περιμένουμε στην Αττική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή θα εκδηλωθούν βροχές και στα νότια κυρίως τμήματα καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και σταδιακά μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν δίνοντας τις απογευματινές και βραδινές ώρες τοπικές βροχές, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα από τα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από -01 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ΄Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που από το βράδυ στο Ιόνιο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές το βράδυ στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν στην ανατολική στερεά και ανατολική Πελοπόννησο και θα χιονίσει στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς κελσίου.
 
Κυριακή 03-03-2013
Καιρός: κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Δευτέρα 04-03-2013
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο από τα δυτικά κυρίως την ημέρα. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Τρίτη 05-03-2013
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τέταρτη 06-03-2013
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πέμπτη 07-03-2013
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλασσιά-παραθαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου