Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πάνω απο 1 εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες περιμένουν το 2013


Θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, το 2013, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Την εκτίμηση οτι το 2013 ο αριθμός των Ρώσων που θα φτάσουν στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο εξέφρασαν τουριστικοί παράγοντες σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και η Γενική Γραμματεία Τύπου, με αφορμή τη...
φιλοξενία στην Ελλάδα αρχισυντακτών και συντακτών μεγάλων περιφερειακών μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων,υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά, η ώθηση του τουριστικού ρεύματος θα δοθεί από την ενδοχώρα της Ρωσίας και συγκεκριμένα από περιοχές πλούσιες όπως αυτή της Καζάν και Ροστώφ.

Οπως είπε η υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη, η Ελλάδα στήριξε, με την παρουσία της, όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που αφορούν τον Τουρισμό και υλοποιήθηκαν τα τελευταία δέκα έτη σε ρωσικό έδαφος, τόσο σε επίπεδο υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ, όσο και σε επίπεδο των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτές.
Η Ελληνορωσική συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού, όπως είπε, κρίνεται επιτυχής, κερδοφόρα και με ιδιαίτερη δυναμική που αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς για τις τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στις δύο χώρες. Σε ό,τι αφορά τα τουριστικά μεγέθη, μέσα σε μια τετραετία τριπλασιάστηκε ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα (το 2009: 275.000, το 2010: 400.000, το 2011: 740.000, το 2012: 834.000) γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, σε χρονιές δύσκολες και κρίσιμες για τη χώρα μας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου