Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Λουκέτο στην ασφαλιστική EVIMA - Τι να κάνουν οι 270.000 ασφαλισμένοι

Δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν είχατε συμβόλαιο αυτοκινήτου με την ασφαλιστική εταιρεία ΕVIMA η άδεια της οποίας ανακλήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας. Τι λέει o Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων.

Στον αέρα βρίσκονται οι περίπου 270.000 ασφαλισμένοι της εταιρείας EVIMA η οποία δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτων.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών καλύπτονται βάση νόμου από το Επικουρικό Κεφάλαιο για...
30 ημέρες από την ημέρα της ανάκλησης της άδειας της εταιρείας από την Τράπεζα της Ελλάδας. Δηλαδή εάν ενας ασφαλισμένος προκαλέσει ζημιά εως και τις 7 Μαρτίου 2013 θα αποζημιωθεί από το επικουρικό.

Τι πρέπει να κάνουν οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της EVIMA
Οπως δήλωσε o Aντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων, Ηλίας Κονταξής "μετά την παρέλευση των 30 ημερών και εγώ θα έλεγα και πριν την καταληκτική ημερομηνία ο ασφαλισμένος θα πρέπει να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του σε νέα εταιρεία.

Εάν κάποιος ανανέωσε το ασφαλιστήριο του πριν μία εβδομάδα ή ένα μήνα και έχει πληρώσει για ένα εξάμηνο ή ένα έτος, τότε για να διεκδικήσει τα χρήματά του ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υποβάλλει γραπτή αίτηση προς τον εκκαθαριστή της εταιρείας, όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή της. Στη περίπτωση που τα χρήματα που θα προκύψουν από την εκκαθάριση δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των απαιτήσεων, τότε ο κάθε ασφαλισμένος θα λάβει μέρος των χρημάτων που διεκδικεί" είπε τέλος ο κύριος Κονταξής.


Από το έλεγχο που πραγματοποίησε η αρμόδια εποπτική αρχή, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία EVIMA παρουσίασε έλλειμμα στο περιθώριο φερεγγυότητας ύψους 34,1 εκατομμυρίων ευρώ ενώ δε δημιούργησε επαρκή αποθέματα ύψους 10,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης παρουσίασε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση κατά 11,1 εκατομμύρια ευρώ και δε κάλυψε το έλλειμμα ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της φερεγγυότητας.

Tι λέει η εταιρεία
H ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:
"Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση έκλεισε η ασφαλιστική εταιρία EVIMA με μια απόφαση νομικά διάτρητη και ηθικά απαράδεκτη, που αποτελεί την κατάληξη μιας παράνομης μεθόδευσης ενεργειών, όπως μαρτυρούν όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν στην βιαστική και εσπευσμένη απόφαση της Eπιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σήμερα, δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη νόμιμη και δίκαιη υπεράσπιση της Εvima, που στο πλευρό της βρίσκονται το σύνολο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, των υπαλλήλων της αλλά και των πελατών της.

Η ελλιπής και τουλάχιστον ανακριβής στοιχειοθέτηση και τεκμηρίωση της Εποπτικής Αρχής σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της Evima, δεν μπορούν να ισορροπήσουν τα γνωστά σε όλη την ασφαλιστική αγορά θεαματικά αποτελέσματα της EVIMA , που ανησύχησαν του ανταγωνιστές της, επηρεάζοντας, όπως φάνηκε, τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος :

-Αύξηση της ασφαλιστικής παράγωγης για το έτος 2012 της τάξης του 50%.

-Άμεση είσπραξη του συνόλου της ασφαλιστικής παράγωγης και απολύτως σε μετρητά.

-Τιμολόγιο ασφάλιστρων πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς, ικανό να διασφαλίσει την βιωσιμότητα της εταιρείας.

-Το 60% των συνεργαζομένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε αποκλειστική συνεργασία με την EVIMA.
-Τα Αποτελέσματα αυτά ικανοποιούν τη ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, την ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ – ΠΑΘΟΝΤΩΝ.

Η EVIMA είναι :

H ΜΟΝΑΔΙΚΗ Εταιρεία στον χρηματοπιστωτικό τομέα που δεν έχει έκθεση σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, παρά τις έντονες προς τούτο πιέσεις!
Το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο δεν καταγράφει τοξικά ή υψηλού κινδύνου προϊόντα
Επενδύει τα χρήματα των ασφαλισμένων αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα
Απασχολεί 200 εργαζόμενους και 500 συνεργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες, 1.300 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές
Καλύπτει 270.000 ασφαλισμένους.

Διαβάζοντας την απόφαση περί ανάκλησης της λειτουργίας της EVIMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, όπως:
Από ποιά άραγε μεγάλη και άμεση απειλή προστάτευσε η Εποπτική Αρχή τους Έλληνες Πολίτες;
Πως διασφάλισε το Δημόσιο συμφέρον με αυτήν της την απόφαση, ενεργώντας με απίστευτη βιασύνη, σπουδή και ζήλο;
Πως προστατεύει τους εργαζόμενους της;
Πως προστατεύει τους ασφαλισμένους, τους παθόντες τρίτους; (δεν καθυστέρησε η καταβολή αποζημίωσης ούτε μία μέρα)
Πως βοηθάει τον καθημερινό αγώνα των διαμεσολαβούντων ασφαλιστών ;

Ισχύει άραγε το ενδεχόμενο, η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της EVIMA, να έγινε μόνο και μόνο για την υφαρπαγή των 40.000.000 και πλέον ευρώ σε μετρητά του ταμείου της , με σκοπό την ενίσχυση του παραπαίοντος Ν.Π.Ι.Δ. Επικουρικού Κεφαλαίου;
Το ποιος ευθύνεται για όλα αυτά πρέπει να διερευνηθεί, με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα γιατί τα ερωτήματα είναι πολλά και σίγουρα θα ανακύψουν και άλλα στο άμεσο μέλλον" καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου