Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Στοπ σε γνωστά τσιγάρα δια χειρός Ε.Ε.! Τι θα αλλάξει στα πακέτα

Νέα οδηγία κατά του καπνίσματος επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γεγονός που προβληματίζει την ελληνική κυβέρνηση εξαιτίας πιθανών απωλειών από τα έσοδα τόσο της φορολόγησης όσο και για τους αγρότες.
 
Αλλάζουν όπως φαίνεται πολύ σύντομα οι συνήθειες για χιλιάδες καπνιστές καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει αλλαγή της οδηγίας για το...
κάπνισμα και νέα πιο αυστηρά μέτρα. Ταυτόχρονα μελετάται και αυστηρότερη νομοθεσία για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου υγείας με τον επίτροπο Υγείας Tonio Borg ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρένζτος δεν έκρυψε τον προβληματισμό της κυβέρνησης καθώς όπως είπε: “Είναι θετικό το γεγονός το ότι συζητώνται μέτρα κατά του καπνίσματος αλλά πρέπει να δούμε και τις συνέπειες  της οδηγίας στην αγροτική παραγωγή και την καπνοβιομηχανία”.

Σύμφωνα με τον Μαλτέζο επίτροπο Υγείας στόχος της Επιτροπής είναι να προστατευθούν κυρίως οι νέοι από τον καπνό και να μειωθεί η χρήση του τουλάχιστον 2% τα επόμενα 5 χρόνια. Και αυτό διότι κάθε χρόνο 700.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από συνέπειες του καπνίσματος και στην Ελλάδα περίπου 20.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου