Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μυτιλήνη: Ακρωτηρίασαν βρέφος κατά λάθος - Του έκοψαν το δάχτυλο σε δημόσιο νοσοκομείο!

-Μαθήτρια νοσηλευτικής σχολής, έκοψε το δάχτυλο του 5,5 μηνών βρέφους και το παρέδωσε στους γονείς
-Το κοριτσάκι άρχισε να αιμορραγεί στον δρόμο για το σπίτι...


Αίσθηση προκαλεί  η καταγγελία ενός πατέρα ότι μια μαθητευόμενη νοσηλεύτρια έκοψε κατά λάθος το δάκτυλο ενός βρέφους 5,5 μηνών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η διοίκηση του Νοσοκομείου θα διατάξει ΕΔΕ για την υπόθεση.

Το πρωτοφανές συμβάν συνέβη...
χθες Δευτέρα 4/2 γύρω στις 11.30 το πρωί και καταγγέλθηκε από τον πατέρα Αριστείδη Παριανό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Αρχιπελάγους».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μία μαθητευόμενη νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έκοψε κατά λάθος με ψαλίδι το δαχτυλάκι του 5,5 μηνών αβάπτιστου βρέφους τους.
Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του πατέρα η νοσηλεύτρια φέρεται να προσπάθησε ν’ αφαιρέσει τον ορό ("πεταλούδα") από το χέρι του παιδιού, η οποία στην προσπάθειά της να αποκολλήσει τις γάζες χρησιμοποίησε ένα μεγάλο ψαλίδι με το οποίο κατά λάθος, ακρωτηρίασε το δαχτυλάκι του.

Οι γονείς του παιδιού αντιλήφθηκαν το ατύχημα, όταν γύρισαν στο σπίτι τους και διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι από το ένα δάχτυλο του παιδιού ήταν κομμένο περίπου 1,5 πόντο από αυτό και το οποίο όπως υποστηρίζουν η νοσηλεύτρια το πέταξε για να μην αφήσει ίχνη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κοπεί η πρώτη φάλαγγα από το τελευταίο μικρό δάκτυλο του παιδιού.

Αμέσως επέστρεψαν στο Νοσοκομείο όπου έγινε άμεση εισαγωγή του βρέφους για την αντιμετώπιση του σοβαρού τραύματος που είχε.

Ήδη μάλιστα έχουν -όπως είπαν- καταφύγει στην Αστυνομία.

Οι γονείς τους καταγγέλλουν ότι αντιμετωπίστηκαν στο Νοσοκομείο σαν πολίτες τρίτης  κατηγορίας επειδή είναι αθίγγανοι.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ακρωτηριασμένο τμήμα του δακτύλου του παιδιού, βρέθηκε όμως όπως ανέφεραν οι γιατροί θα έπρεπε μέσα σε δυο ώρες να έχει γίνει προσπάθεια τοποθέτησής του και αυτό βέβαια απαιτούσε μεταφορά του στην Αθήνα αφού χρειάζεται μικροχειρουργική.

Η μητέρα του βρέφους Μαρία Παργιανού κατήγγειλε:

"Φέραμε το παιδί με πυρετό το Σάββατο το βράδυ και χθες το πρωί Δευτέρα μας έδωσαν εξιτήριο να φύγουμε. Οταν λοιπόν η νοσηλεύτρια πηγε να βγάλει την πεταλούδα από την κόρη μου είδα οτι δεν τα κατάφερνε. Της είπα "άμα δε ξέρεις να φωνάξουμε άλλη νοσοκόμα" και μου είπε οτι ξέρει τι κάνει. Και μετά με ένα ψαλίδι εκανε ένα χρακ και μαζί με την πεταλούδα έκοψε και το δάχτυλο του παιδιού.


Εγώ άρχισα να φωνάζω και μετά λιποθύμησα. Στη συνέχεια αφού έδεσαν το δάχτυλο του παιδιού μας είπαν να το πάρουμε και να φύγουμε. Πήραμε το παιδί αλλά μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που πηγαίναμε σπίτι άρχισε να αιμοραγεί. Γυρίσαμε στο νοσοκομείο και εκεί οι γιατροί το πήγαν στα επείγοντα και στη συνέχεια το κράτησαν για νοσηλεία.

Ο άντρας μου πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό και όταν ήρθαν δύο αστυνομικοί να συλλάβουν τη νοσηλέυτρια αυτή είχε εξαφανιστεί. Από το νοσοκομείο μας είπαν πως ο διευθυντής δεν ήταν εκεί και οτι θα μας έβλεπε σήμερα".

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για
τον ακρωτηριασμό δακτύλου του βρέφους


Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το Νοσοκομείο Μυτιλήνης σχετικά με το περιστατικού ακρωτηριασμού δακτύλου βρέφους. Η διοίκηση του Βοστάνειου εκφράζει τη λύπη του για το συμβάν ενώ τονίζει ότι διεξάγεται έρευνα για... «τυχόν» παραλείψεις και ευθύνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Στις 4/2/2013 συνέβη στο Νοσοκομείο ατυχές συμβάν που όλους μας λύπησε. Συγκεκριμένα υπήρξε τραυματισμός ονυχοφόρου φάλαγγας βρέφους.

Το ατυχές αυτό συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διαδικασία αφαίρεσης ορού από το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν στην Παιδιατρική κλινική. Η πράξη αυτή γίνεται καθημερινά στο νοσοκομείο και ουδέποτε μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα. Αμέσως παρασχέθηκαν όλες οι απαραίτητες φροντίδες για την αντιμετώπιση του τραυματισμού. Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. Διερευνώνται τυχόν παραλείψεις και ευθύνες προσωπικού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου