Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Φυλακή όσοι υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων δίνουν συντάξεις "μαϊμού"


Αντιμέτωποια ακόμη και με φυλάκιση για 5 χρόνια οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων που χορηγούν συντάξεις σε μη δικαιούχους είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.

Αυστηροποίηση των ποινών για τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων, που συμμετέχουν στην έκδοση και τη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων σε μη δικαιούχους, προβλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διατάξεις του...
«νομοσχέδιου σκούπα», που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας στην Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι ποινές θα φθάνουν έως τα 5 έτη φυλάκιση στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται πρόθεση, ενώ ,αν το αδίκημα έγινε από αμέλεια, οι παραβάτες υπάλληλοι θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως 6 μήνες. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάσσεται, μετά από καταγγελίες, θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 15 ήμερες, ενώ εάν προκύψουν ενδείξεις ενοχής ή αν προηγηθεί καταδικαστική απόφαση πρώτου βαθμού, επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις οι οποίες προβλέπουν οριστική απόλυση.

Σε ότι αφορά σε παραβάσεις, που διαπράττονται από το υγειονομικό προσωπικό, προβλέπεται η κοινοποίηση τους στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας ώστε να αποτρέπεται η μελλοντική συνεργασία των παραβατών με ασφαλιστικούς φορείς.Οι αγωγές, τέλος, που κατατίθενται από τα Ταμεία, κατά εκείνων που έχουν εισπράξει παράνομα επιδόματα και συντάξεις και με τις οποίες οι φορείς διεκδικούν την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ,θα στρέφονται στο εξής και κατά των υπαλλήλων που συνεργάστηκαν. Στο μεταξύ, στην πρώτη 24ωρη γενική απεργία του νέου έτους προχωρούν μεθαύριο Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής και διεκδικούν, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον Δημόσιο τομέα, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και στήριξης των ανέργων καθώς και ανάκληση των μέτρων επίταξης που έχουν ληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου