Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Μικρότερος ο φόρος στα ακίνητα – Οι αρχηγοί ζήτησαν νέους συντελεστές από τον Στουρνάρα



- Η εσωκομματική θύελλα “μπλόκαρε” τον φόρο ακινήτων

- Μικρότερη η φορολόγηση για τις μικρές περιουσίες
- Ξανασκέφτονται και τον φόρο στα αγροτεμάχια
- Πολλές κλίμακες για να μειωθεί ο φόρος

Γύρισαν πίσω το σχέδιο του νόμου για τα ακίνητα επί της ουσίας οι τρεις αρχηγοί. Οι εσωκομματικές αντιδράσεις ήταν τόσο μεγάλες που σε αυτή τη φάση ο φόρος έγινε τόσο καυτή πατάτα που κανείς δεν θέλει να την πάρει στα χέρια του, ανοίγοντας ένα ακόμη μέτωπο.
Η... μουρμούρα των βουλευτών αυτή τη φορά φαίνεται ότι βγαίνει σε καλό των πολιτών καθώς όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει από βδομάδα νέο σχέδιο με χαμηλότερους συντελεστές, ειδικά σε ότι αφορά στις μικρές περιουσίες.
Με λίγα λόγια οι τρεις αρχηγοί ζήτησαν από τον Γ. Στουρνάρα να ...
φέρει δικαιότερο φόρο που θα επιβαρύνει περισσότερο τους κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας και λιγότερο όσους έχουν ένα σπίτι και μερικά χωράφια.
Το λογικό με άλλα λόγια.
Έτσι όλα δείχνουν ότι προκρίνεται ένα σχέδιο πιο κοντά στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ με 8 κλίμακες φόρου, πολύ χαμηλές για τις μικρές περιουσίες και αρκετά μεγαλύτερες για όσους είναι κάτοχοι μεγάλης περιουσίας.
Καυτή πατάτα παραμένει όμως και το θέμα των αγροτεμαχίων.
Όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να επεκταθεί σε όλα τα αγροτεμάχια, αλλά θα περιοριστεί μόνο στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά άσχετα από το αν ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Μάλιστα οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα έχουν και κάποια ελάφρυνση στο φόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου