Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Συμβουλές για ένα ασφαλές ασύρματο δίκτυο

Δείτε μερικούς αποτελεσματικούς και εύκολους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να προστατέψετε ασύρματα δίκτυα από hackers.

Ο κύριος στόχος της ασφάλειας ενός ασύρματου δικτύου είναι να περιορίσει την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση των κακόβουλων χρηστών στο σύστημά σας.

1) Μάθετε πώς να διαμορφώσετε τον ασύρματο router σας


Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε είναι, πώς να διαχειριστείτε τον ασύρματο router σας. Δηλαδή, να γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις του. Οι περισσότερες εταιρείες παρέχουν ένα εγχειρίδιο χρήσης ή μπορείτε να τον βρείτε απευθείας στην ιστοσελίδα του προμηθευτή.

2) Διασφαλίστε την ασύρματη σύνδεση στον router σας με έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης

Μέχρι το τέλος του βήματος 1, πιθανότατα θα έχετε βρει τον τρόπο να διαχειριστείτε τον ασύρματο router σας. Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό του διαχειριστή. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι κανένας χάκερ ή εξωτερικός χρήστης δεν θα μπορεί να παραβιάσει το ασύρματο δίκτυο. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα  “Administrative settings”, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης. Αλλάξτε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης με ένα ισχυρότερο.
3) Τροποποιήστε το SSID και να απενεργοποιήστε το SSID broadcast
Εάν δεν το γνωρίζετε, το SSID είναι το προεπιλεγμένο όνομα που δίνεται σε ένα ασύρματο router. Γενικότερα τα SSID είναι η λέξη “default” ή “το όνομά της εταιρείας” (π.χ. Linksys). Η αλλαγή του SSID δεν θα κάνει μόνο το ασύρματο δίκτυο πιο ασφαλές, αλλά θα περιορίσει επίσης και εκείνους που θα γνώριζαν σε ποιο δίκτυο είστε συνδεδεμένοι.
4) Περιορίστε τον αριθμό των προσπαθειών σύνδεσης
Περιορίζοντας τον αριθμό των διευθύνσεων των χρηστών ή τις απόπειρες σύνδεσης, μπορεί να επιτρέψετε σε έναν χάκερ να «σπάσει» το σύστημά σας – είναι εξαιρετικά απίθανο όμως. Τα παραπάνω μέτρα είναι ήδη αρκετά και αυτό είναι ένα επιπλέον μέτρο προστασίας.
5) Ζητήστε βοήθεια από τα «μεγάλα μέσα»
Εάν οι πληροφορίες σας είναι άκρως εμπιστευτικές και αξίζουν πολλά, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο σύστημα ασφάλειας. Για παράδειγμα, το AirDefense είναι μια τέτοια εφαρμογή που μπορεί να συνδεθεί με τους αισθητήρες ασφάλειας που βρίσκονται κοντά στα σημεία πρόσβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου