Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Χιόνια στα ορεινά και βροχές σήμερα Κυριακή

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα νότια, στη Θράκη και στο Αιγαίο και παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013. 

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής Πελοποννήσου, καθώς και σε περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 5 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 15 στα νησιά του Αιγαίου με τις μέγιστες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα να φτάνουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. 

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στα βόρεια το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Προβλέπεται βροχή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με την θερμοκρασία στους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών κατά τις βραδινές κυρίως ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι.

Θεσσαλονίκη  
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου Δωδεκάνησα
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 09 εως 16 βαθμούς κελσίου. 
 
Κυκλάδες, Κρήτη
ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 εως 15 βαθμούς κελσίου

Μακεδονία, Θράκη
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 03 εως 12 βαθμούς Κλεσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καιταγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 05 εως 14 βαθμούς Κεσλίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμο΄ςυ χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου