Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Θάλαμος αερίων και την Τρίτη η Αθήνα


Σε θάλαμο αερίων έχει μετατραπεί για άλλη μία φορά η Αθήνα, καθώς αυτή τη φορά πέρα από τις υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, έρχεται να προστεθεί και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Τη Δευτέρα παρατηρήθηκαν πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) σε όλες τις θέσεις μέτρησης του δικτύου σταθμών της περιοχής Αθηνών, ενώ οι τιμές των αέριων ρύπων...
διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης μεταφοράς σκόνης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΣΚΙΡΩΝ) αλλά και μετά από επικοινωνία με την ΕΜΥ, η συμμετοχή σωματιδίων φυσικής προέλευσης στις διαμορφούμενες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων είναι ιδιαίτερα σημαντική και είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς σκόνης από τη Βόρεια Αφρική (έρημος Σαχάρα).

Το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά σύνηθες για αυτήν την εποχή, λόγω μετεωρολογικών συνθηκών που ευνοούν τη μεταφορά αυτή (ισχυροί άνεμοι του νοτίου τομέα).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις το φαινόμενο θα συνεχισθεί τουλάχιστον και την Τρίτη με αποτέλεσμα τα επίπεδα των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων να υπερβαίνουν σημαντικά τη μέση ημερήσια οριακή τιμή.

Μάλιστα, το αρμόδιο υπουργείο προειδοποιεί πως εάν ενταθεί η συμμετοχή των ανθρωπογενών πηγών, π.χ. καύση βιομάζας τις βραδινές ώρες το πρόβλημα θα γίνει ακόμη πιο έντονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου