Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία


Αγριεύει και πάλι ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια. Μέχρι την Παρασκευή θα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες θα ειναι ισχυρότερες κυρίως στις...
νοτιοτερες περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στις δυτικές και βόρειες περιοχές περιμένουμε αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ τοπικά όμως θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Βαθμιαία όμως και από τα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς - νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνια θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 10 βαθμούς, στα κενρικά ηπειρωτικά από 1εναν εως 15 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα από 8 εως 14 βαθμούς, στην Κρήτη τις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 10 εως 15 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 8 εως 13 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Αρχικά περιμένουμε ηλιοφάνει αλλά σιγά - σιγά θα αρχίσει να συννεφιάζει και το βράδυ οι νεφώσεις θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό αλλά από το μεσημέρι θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 13 βαθμούς κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ
Περιμένουμε στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που σιγά - σιγά θα πυκνώσουν και το απόγευμα περιμένουμε τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες όμως δυτικές και βόρειες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από το μεσημέρι θα αρχίσει να βρέχει τοπικά ενώ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι ανεμοι θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα νότια πελάγη όμως θα φτάσουν τα 7 και ενδεχομένως τοπικά ακόμη και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 0 εως 14 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 6 εως 15 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 εως 17 βαθμούς, στην Κρήτη τις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 9 εως 18 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 10 εως 13 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις που σιγά - σιγά από το απόγευμα και μετά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 14 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 12 βαθμούς κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε στα δυτικά νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα βρέξει τοπικά ενώ καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν κυρίως το βράδυ και τη νύχτα στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη βόρεια και ανατολική χώρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά από τα 1.000 με 1.200 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Βαθμιαία ωστόσο τα φαινόμενα όλο και θα περιορίζονται και θα μετατοπίζονται προς τα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές - βορειδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και στο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που σιγά - σιγά θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με περίπου την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 4 εως 13 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 8 εως 17 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 εως 17 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 10 εως 14 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 20 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές οι οποίες θα περιοριστούν από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές το πρωί οι οποίες θα συνεχιστούν το μεσημέρι αλλά προς το βράδυ θα περιοριστούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ αργότερα όμως θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 11 βαθμούς κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Στα δυτικά, τα βόρεια και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές ενώ πιθανά να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και την Ηπειρο.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα αυξάνουν αλλά θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 11 με 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 17 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου