Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι ναυτικοί απειλούν με νέες απεργίες παρά την επιστράτευση

Αν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», κατατεθεί με τη σημερινή του μορφή στη Βουλή, οι ναυτικοί θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσειςόπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, μετά το τέλος εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, στο πλοίο «Blue Star Patmos», στο οποίο παραβρέθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Σε ερώτηση για το πώς θα γίνουν οι κινητοποιήσεις των ναυτικών από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πολιτική επιστράτευσή τους, ο κ. Χαλάς είπε, ότι...
και στο παρελθόν οι ναυτικοί επιστρατεύθηκαν, αλλά το συνδικαλιστικό τους κίνημα, αμφισβήτησε το μέτρο αυτό στην πράξη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, στην ομιλία του, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, τόνισε, ότι οι ρυθμίσεις του, προκάλεσαν δυσανάλογα μεγάλη αναστάτωση σε σχέση με την αναγκαιότητά τους και το πραγματικό τους περιεχόμενο, ενώ πρόσθεσε, ότι έδωσαν την ευκαιρία σε εκείνους κυρίως που αντιδρούν σε οτιδήποτε αφορά μια παρέμβαση σε ένα πρόβλημα, ακόμα και στη διάγνωση, να εκμεταλλευθούν επικοινωνιακά το θέμα, χωρίς καμία προστιθέμενη αξία για τον ακτοπλοϊκό κλάδο.

«Εκτιμώ, ότι η συζήτηση που θα κάνουμε στη Βουλή θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την αλήθεια» είπε ο υπουργός και υπογράμμισε, ότι είναι δύσκολο πράγμα σήμερα να τεκμηριώνεις τον πολιτικό σου λόγο με στοιχεία.

Ο υπουργός είπε επίσης, ότι το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή με την ολοκλήρωση των υπογραφών απο όλους τους υπουργούς.

Ο κ. Μουσουρούλης τόνισε, ότι η ναυτιλιακή πολιτική αρθρώνεται γύρω από τρία πράγματα, το ναυτικό, το πλοίο και την επιχειρηματικότητα και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες για να δρομολογηθούν ορισμένες λύσεις για την αντιμετώπιση της ύφεσης κάτι όμως που, όπως τόνισε, δεν αφορά μόνο στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Η υγιής επιχειρηματικότητα είναι αυτή που διαχειρίζεται αποτελεσματικά τον κίνδυνο και εκτιμώ, ότι πριν αναληφθούν πρωτοβουλίες θα πρέπει να γίνεται μια ασφαλής και τεκμηριωμένη διάγνωση των αιτιών των προβλημάτων ενός κλάδου με δίκαιο και ορθολογικό επιμερισμό τους στους διάφορους κρίκους της αλυσίδας, είπε ο κ. Μουσουρούλης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, είπε ότι υπογράφει και υπογραμμίζει τη λέξη δικαιοσύνη, στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να δίνονται λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου