Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

«Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Αθήνας» απαντά η Αγκυρα στη διαμαρτυρία της Ελλάδας

«Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Αθήνας» απαντά η Αγκυρα στη διαμαρτυρία της ΕλλάδαςΣτιγμιότυπο από παλιότερη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου

«Οι ισχυρισμοί της Ελλάδας, όπως καταγράφηκαν προς τα Ηνωμένα Έθνη, δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο» επισημαίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην επίδοση, εκ μέρους της...
Ελλάδας, της ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ για την προκήρυξη οικοπέδων προς έρευνα υδρογονανθράκων από την τουρκική κυβέρνηση.

«Η Τουρκία θα απαντήσει αναλόγως στην Αθήνα σε ό,τι αφορά την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ  για την προκήρυξη οικοπέδων προς έρευνα υδρογονανθράκων από την τουρκική κυβέρνηση», προσθέτει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο, σημειώνει ότι «δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι διμερείς σχέσεις και δεν θα ακυρωθούν τα συμβούλια συνεργασίας». «Θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων», σπεύδει να υπογραμμίσει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Οπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, οι ελληνικοί ισχυρισμοί «βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από [την Τουρκία] οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».

Κατά την Άγκυρα, οι άδειες που έδωσε από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι «εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς».

Στην ανακοίνωσή του δηλαδή, το τουρκικό ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του ότι οι επίμαχες περιοχές «νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου αποτελούν τουρκική υφαλοκρηπίδα» απειλώντας ότι «θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου