Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τ. Βοσκόπουλος: Πώς γλίτωσε τα πρόστιμα της εφορίας;

Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί και ο καλλιτέχνης μπαίνει σε νέες δικαστικές περιπέτειες.

Νέα εξέλιξη πραγματοποιήθηκε στην υπόθεση των χρεών του Τόλη Βοσκόπουλου για φόρους και πρόστιμα στην εφορία που αγγίζουν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε...
δεκτές τις αναιρέσεις που κατέθεσε ο συνήγορος του καλλιτέχνη και η υπόθεση επιστρέφει στην αφετηρία της, που πιθανότατα θα οδηγήσει σε “κούρεμα” των συνολικών οφειλών του στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα φαίνεται πως ακυρώθηκαν τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί και ο καλλιτέχνης μπαίνει σε νέες δικαστικές περιπέτειες. Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κάνει δεκτές - εν μέρει - πέντε από τις επτά αναιρέσεις που κατέθεσε ο Τόλης Βοσκόπουλος γυρνάει την υπόθεση πίσω, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει το ποσό που θα κουρευτεί από τα 5,5 εκατομ. ευρώ που χρωστάει ο γνωστός τραγουδιστής από φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με άτομο του περιβάλλοντός του μετά την αναίρεση των αποφάσεων, η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις έχει ως εξής: Επιστρέφει στο εφετείο προκειμένου να εκδικαστεί εκ νέου. Με απλά λόγια ξεκινάει ένας νέος διακστικός λαβύρινθος για τον λαϊκό καλλιτέχνη που όμως το πιθανότερο είναι να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ποσού - μαμούθ που χρωστά.
 
Ο δικηγόρος του Τόλη Βοσκόπουλου, κ Γρηγόρης Μέντης ανέφερε: “εκ των επτά υποθέσεων που εκκρεμούσαν στο ΣτΕ, ύστερα από άσκηση αναιρέσεως από τον κ. Βοσκόπουλο, οι πέντε εξ\' αυτών έχουν εν μέρει αναιρεθεί για λόγους που αφορούν πλημμελή αιτιολογία των εφετειακών αποφάσεων και αναπέμπονται προς νέα κρίση στο εφετείο. Οι λοιπές υποθέσεις που σχετίζονται με την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του κ. Βοσκόπουλου παραμένουν δικαστικώς εκκρεμείς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου