Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Νέες καταιγίδες από σήμερα Δευτέρα το βράδυ


Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 6 βαθμούς, από 5 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 13 στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και το πρωί στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
7 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά τμήματα του νομού, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και στα ανοιχτά πρόσκαιρα ισχυροί.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λιγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη τις πρωινές ώρες όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αργά τη νύχτα θα βρέξει στη δυτική Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Στη Θράκη λιγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον ένα (-01) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες το βράδυ κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λιγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου