Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγραμμα προώθησης κρασιού σε τρίτες χώρες, ύψους 800.000 ευρώ, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ακόμη εννέα οινοποιητικές επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προώθησης κρασιού σε αγορές τρίτων χωρών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αξιοποιώντας κονδύλια συνολικού ύψους 800.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα προωθήσουν για πρώτη φορά τους οίνους Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) που παράγουν.

Φέτος είναι ο τέταρτος κατά σειρά χρόνος που εφαρμόζεται πρόγραμμα προώθησης και ο συνολικός του προϋπολογισμός από το 2012 οπότε και ξεκίνησε, μέχρι και την τρέχουσα χρονιά, ανέρχεται σε...
36,3 εκατ. ευρώ.

Οι δράσεις του προγράμματος υλοποιούνται από 57 δικαιούχους (Ιδιωτικές και Συνεταιριστικές Οινοποιητικές Επιχειρήσεις καθώς και ομάδες αυτών) και οι αγορές στις οποίες απευθύνονται είναι μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Κίνα και η Ελβετία.

“Το πρόγραμμα της προώθησης οίνου σε αγορές τρίτων χωρών θα συνεχιστεί και μάλιστα ενισχυμένο για την επόμενη πενταετία 2014- 2018, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται στα μέτρα του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης που θα υποβληθεί από τη χώρα μας την 1η Μαρτίου 2013 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Και πρόσθεσε, πως πρωταρχικός στόχος είναι και παραμένει η ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων, γεγονός που θα βοηθήσει δραστικά την ελληνική οικονομία και στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου