Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Δημόσιο: 7.000 λουφαδόροι και επίορκοι στο στόχαστρο για απόλυση


Όλοι οι φάκελοι επίορκων υπαλλήλων εξετάζονται, παράλληλα γίνεται έλεγχος σε όλους τους φακέλους για να εντοπιστούν όσοι έχουν υποβάλλει πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και εκείνοι που λείπουν συστηματικά απ' την υπηρεσία τους.

Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που θα κριθούν ένοχοι θα δουν την έξοδο καθώς πλέον για κάθε ένα από τα παραπάνω παραπτώματα προβλέπεται απόλυση.Ήδη έχουν εντοπιστεί, βάσει φακέλου, περίπου 7.000 περιπτώσεις υπαλλήλων που πλέον...
μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί με “ψυχολογικά προβλήματα”.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα υπογράψει πρωτόκολλα με όλα τα υπουργεία για συνεργασία στον εντοπισμό υπαλλήλων με το ερώτημα της απόλυσης.

Το Σώμα Επιθεωρητών ήδη έχει ξεκινήσει ελέγχους για τον εντοπισμό είτε υπαλλήλων που απουσιάζουν αδικαιολόγητα, είτε πολλές φορές και για μακρό διάστημα κατά τη διάρκεια της θητείας τους εξετάζοντας τους φακέλους για να διαπιστώσει εάν οι άδειες αυτές ήταν δικαιολογημένες.

Παράλληλα επανεξετάζονται όλοι οι φάκελοι υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους που επιφέρουν ποινή αργίας.

Ταυτόχρονα ξεκινούν έλεγχοι στους φακέλους όλων των υπαλλήλων ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι νόμιμα όλα τα δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει (πτυχία κλπ) καθώς έχουν εντοπιστεί πολλές παραβάσεις με πλαστογράφηση εγγράφων.

Τέλος οι 1.150 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και οι 1.350 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επικαλούνται ψυχολογικά προβλήματα και για μήνες ή και χρόνια αμείβονται αν και δεν εργάζονται θα περάσουν από νέο έλεγχο και αυτοί με το ερώτημα της απόλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου