Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Mόνο για νόμιμους μετανάστες το σχέδιο της ΕΛΑΣ, για τη ρατσιστική βία

Οι καταγγελίες από λαθρομετανάστες όχι μόνο δε θα λαμβάνονται υπόψη, αλλά οι καταγγέλοντες θα απελαύνονται από τη χώρα

To σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει οτι οι νέες υποδιευθύνσεις για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας θα στελεχωθούν από 200 αστυνομικούς, ενώ λειτουργεί από το πρωί και τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες. Οι λαθρομετανάστες που θα καταγγείλουν περιστατικά βίας θα απελαύνονται.

Η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον...
κυρίως λαθρομεταναστών έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στην Ελλάδα. Έτσι αποφάσισαν να τιρήσουν τη νομοθεσία, έστω και τώρα, και να υποχρεώνουν τους λαθρομετανάστες να επιστρέφουν από 'κει που ήρθαν.

Σήμερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, που έχουν συσταθεί με βάση το υπ΄αριθόν 132 Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Από σήμερα λοιπόν λειτουργούν δύο τμήματα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας, ένα σε κάθε υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και 68 γραφεία σε διάφορες υποδιευθύνσεις ασφάλειας στην Αττική και την υπόλοιπη επικράτεια.

Τα τμήματα και τα γραφεία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας στελεχώνονται με περισσότερους από 200 αστυνομικούς, οι οποίοι προέρχονται, κυρίως, από Υπηρεσίες Ασφάλειας.

Από το πρωί τέθηκε σε λειτουργία και ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11414, στον οποίο μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης, Έλληνας ή αλλοδαπός, για να καταγγείλει επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα, ενώ αποσαφηνίστηκε οτι οι λαθρομετανάστες που καταγγέλουν οτι έπεσαν θυματα ρατσιστικής βίας θα απελαύονται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου