Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Σαρωτικές αλλαγές σε τηλέφωνο και internet στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Financial Times εκτιμούν πως έρχονται ''μία σειρά από εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία μίας ενιαίας πανευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και οι επενδύσεις σε ένα κλάδο που χτυπήθηκε πολύ από την οικονομική επιβράδυνση''.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :
ΕΕ: Προχωρά σε ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών

''Η αρμόδια επίτροπος για θέματα Τηλεπικοινωνιών θα παρουσιάσει φέτος μία σειρά από εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία μίας ενιαίας πανευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και οι επενδύσεις σε ένα κλάδο που χτυπήθηκε πολύ από την οικονομική επιβράδυνση.

Η Νέλι Κρόες, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε στους Financial Times ότι οι Βρυξέλλες είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν στις απαραίτητες πολιτικές για την περαιτέρω εναρμόνιση του κλάδου πέραν των εθνικών συνόρων.

"Δουλεύουμε πάνω σε μια σειρά από μέτρα για τη δημιουργία κοινών και σταθερών συνθηκών σε όλη την ΕΕ για τον ανταγωνισμό, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον κλάδο, που θα πρέπει επίσης να καταστήσουν πιο ελκυστική τη διασυνοριακή ενοποίηση» δήλωσε η κ. Κρόες.

"Ο ανταγωνισμός και οι επενδύσεις μπορούν να προωθηθούν με πολλές μορφές κοινής χρήσης των περιουσιακών στοιχείων – ρυθμιζόμενη πρόσβαση στην κυρίαρχη υποδομή με όρους που στηρίζουν περαιτέρω επενδύσεις από όλους τους παίκτες της αγοράς, πρόσβαση στις υποδομές άλλων εταιριών κοινής ωφέλειας με λογικούς όρους και κοινή χρήση των ασύρματων περιουσιακών στοιχείων, βάσει ξεκάθαρων συνθηκών " δήλωσε.

Τα στρατηγικά σχέδια της για το 2013 κοινοποιούνται λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών ομίλων της Ευρώπης συναντήθηκαν με τον Χοακίν Αλμούνια, τον επίτροπο Ανταγωνισμού. Οι συνομιλίες έληξαν με την υπόσχεση να εξεταστούν οι επιλογές για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μια ενιαία ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η Etno, η ομάδα λόμπι του κλάδου, δήλωσε ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα παρουσιάσουν στην κα. Κρόες τα πορίσματά τους σχετικά με την πιθανή δημιουργία μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Εκείνη δήλωσε ότι ενώ είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε περαιτέρω εναρμόνιση της αγοράς, δεν εξετάζει, σε αυτό το στάδιο, το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ενιαίας ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών. Αντίθετα, τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν και των εθνικών ρυθμιστικών αρχών ώστε να καθοδηγηθούν οι αλλαγές που χρειάζεται η βιομηχανία.

Η Κομισιόν θα δώσει περισσότερα στοιχεία κατά τη διάρκεια του 2013, ως προς τα περιθώρια κοινής χρήσης των δικτύων από ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων κρίσιμων υποδομών, ώστε να μπορέσουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών να επιταχύνουν την εγκατάσταση των πιο γρήγορων υπηρεσιών 4G. Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη εγκρίνει την κοινή χρήση των συχνοτήτων (radio spectrum) στο πλαίσιο της προσπάθειας για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για ασύρματη κίνηση δεδομένων.

Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, η Κομισιόν σκοπεύει να διευκολύνει την πρόσβαση σε μια σειρά από υποδομές, όπως αγωγούς λυμάτων και σιδηροδρομικές γραμμές, που θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος των δικτύων, καθώς και τα υπάρχοντα δίκτυα που χρησιμοποιούνται από μη κυρίαρχες εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Η κα Κρόες δήλωσε ότι το 2013 θα είναι ένα κρίσιμο έτος για τον κλάδο. "Η δυνατότητα να δημιουργηθεί ευρεία εναρμονισμένη ρύθμιση και μια πραγματικά ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ θα δοκιμαστεί φέτος όσο ποτέ άλλοτε. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί στην πρόκληση. "

Ως Επίτροπος για το ψηφιακή ατζέντα, κα Κρόες έχει ήδη περιγράψει σχέδια για μια ενιαία ψηφιακή αγορά σε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει ήδη παραπονεθεί για τα πάρα πολλά εμπόδια που παρεμβάλλονται στην ελεύθερη ροή των online υπηρεσιών και τη διασυνοριακή ψυχαγωγία''.

Πηγή Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου