Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Το γραπτό τεστ στο Δημόσιο – Αξιολόγηση και φακέλωμα για όλους τους υπαλλήλους

Η διαδικασία θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Το σχέδιο των Γάλλων συμβούλων προβλέπει γραπτές εξετάσεις, αλλά και συνέντευξη, όπως και δημιουργία φακέλου για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Όσοι κοπούν στα τεστ μπαίνουν αυτόματα στον προθάλαμο της διαθεσιμότητας

Το προφιλ του κάθε υπαλλήλου του Δημοσίου θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί μέσω εξετάσεων και αξιολόγησης.

Το σχέδιο προβλέπει...
γραπτό τεστ αξιολόγησης 80 ως 100 ερωτήσεων. Απ' αυτή την αξιολόγηση θα περάσει όλο το τακτικό προσωπικό, όλων των υπουργείων.

Θα υπάρξουν διαφορετικά τεστ ανά ειδικότητα, αλλά και ανά κατηγορία εκπαίδευσης. Το τεστ θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αυτόματα.

Θα εξαιρεθούν, όπως όλα δείχνουν ως τώρα, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου, αλλά και οι μετακλητοί υπάλληλοι.

Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί τι θα γίνει με τους ένστολους και ποια θα είναι η διαδικασία, αν και ήδη στα σώματα ασφαλείας υπάρχει ένα είδος αξιολόγησης.

Όλα θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Θα ληφθούν υπόψη όλα τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου, σπουδές, επιμόρφωση, σεμινάρια κλπ.

Οι ειδικές γνώσεις σε τεχνολογίες και διαχείριση έργων.

Η εμπειρία πάνω στο αντικείμενο, αλλά και η γενικότερη εικόνα και η συμπεριφορά κάθε υπαλλήλου.

Απ' όλα αυτά θα δημιουργηθεί ένας φάκελος ανά εργαζόμενο, ο οποίος θα ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα, καθώς η αξιολόγηση επίσης θα επαναλαμβάνεται σε βάθος χρόνου.

Η αποτυχία του εργαζόμενου στο τεστ και τη γενικότερη αξιολόγηση θα σημαίνει και το πέρασμά του σε καθεστώς διαθεσιμότητας, η οποία μπορεί να σημάνει ακόμη και απόλυση σε βάθος χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου