Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις - Σταθερά τρίτη η Χρυσή Αυγή - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς

- Από 1,0 έως 2,0 μονάδες προηγείται η ΝΔ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις
- Το 27,5% θεωρεί πως ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Τσίπρας είναι κατάλληλοι για πρωθυπουργοί
- Πάνω από 9% το ποσοστό της Χρυσής Αυγής
- Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις


Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται στον Τύπο της Κυριακής.

Ειδκότερα, προβάδισμα σε ΝΔ δείχνει...
δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής, κάμψη εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ βελτιωμένα εμφανίζονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.




Το 22,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΝΔ εάν είχαμε σήμερα νέες βουλευτικές εκλογές, το 21,2% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 10,5% Χρυσή Αυγή, το 7,2% ΠΑΣΟΚ, το 5.5% ΚΚΕ, το 4,8% ΔΗΜΑΡ και το 4,6% Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σε δημοσκόπηση της ΜRΒ, που δημοσιεύει η Real News, η ΝΔ προηγείται με μια μονάδα συγκεντρώνοντας το 23,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.

Μιάμιση μονάδα προβάδισμα στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα", καθώς συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 23,4 του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 4,8%.

Σύμφωνα με την ΜRΒ, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 44% των ερωτηθέντων, ο Αλέξης Τσίπρας από το 26%, ενώ κανέναν από τους δύο επιλέγει το 27,5%.

Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει και τις θετικότερες γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, ο Πάνος Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.



Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιφέρον είναι ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ΝΔ δεν προηγείται απλά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συγκεντρώνει και μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Φαίνεται πως η επίταξη στο Μετρό έδωσε πόντους στο κόμμα της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου