Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Στουρνάρας: Ούτε εγώ έπαιρνα απόδειξη

«Μέχρι πρότινος, ούτε εγώ έπαιρνα απόδειξη» αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε μια... κρίση ειλικρίνειας!


Η αποκάλυψη του υπουργού Οικονομικών έγινε στην εκπομπή NETWEEK με την Έλλη Στάη, όπου ο κ. Στουρνάρας ήταν καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον υπουργό για το σύστημα συλλογής αποδείξεων και τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης πως επιχειρεί να κάνει τους φορολογούμενους, φοροσυλλέκτες και μισθωτούς-συνταξιούχους, εφοριακούς.

«Τους ζητάμε να βοηθήσουν», είπε ο Γ. Στουρνάρας και ρώτησε τη γνωστή δημοσιογράφο: «έρχεται ο συντηρητής του καλοριφέρ, παίρνετε απόδειξη;...
Δεν παίρνετε». «Εσείς παίρνετε;» ήταν η ερώτηση που έφερε την... αποκάλυψη!

«Μέχρι πρότινος δεν έπαιρνα, τώρα παίρνω. Από τον κουρέα μου δεν έπαιρνα, τώρα παίρνω. Ερχόταν, έλεγε πολύ καλά λόγια, αλλά απόδειξη δεν έκοβε ποτέ. Τώρα, ζητάω εγώ. Σε όλα», τόνισε ο υπουργός.

«Έχουμε προβλέψει αν τα πράγματα πάνε καλύτερα από τους στόχους, του χρόνου να μειώσουμε φόρους. Τότε, μπορούμε το 70% της υπέρβασης να αποφασίσουμε τι να το κάνουμε, αν θα το δώσουμε σε φτωχούς η να μειώσουμε φόρους», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, αν παταχθούν φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, το κράτος θα μπορούσε ρεαλιστικά να εξοικονομεί 3-3,5 δισ. ευρώ. Για να παταχθούν χρειάζονται έλεγχοι-διασταυρώσεις και ποινές. «Ό,τι κι αν κάνουμε στο πρώτο, αν η πιθανότητα να τιμωρηθείς είναι μικρή, τότε ο άλλος δε θα έχει κίνητρο να πληρώσει και θα συνεχίσει να φοροδιαφεύγει», είπε.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε ότι δέχεται πιέσεις από βουλευτές όλων των κομμάτων να μην καταργηθούν συγκεκριμένες ΔΟΥ. Και από βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης και από εκείνους της αντιπολίτευσης.

«Όποτε πάω στη βουλή, με περιμένουν απέξω βουλευτές με δημάρχους και μου λένε: μην κλείσεις τη ΔΟΥ», είπε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχει θετικές προτάσεις και πως ψηφίζει υπέρ της χρεοκοπίας.

Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ τόνισε πως ο ίδιος δεν θα παραλάμβανε ποτέ τη λίστα, καθώς δεν έχει κανένα λόγο ένας υπουργός Οικονομικών να κάνει κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε δε ότι ακόμα και σε προϊόν υποκλοπής μπορεί να γίνει φορολογικός έλεγχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου