Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί

Οι ναυτεργάτες, οι οποίοι βρίσκονται από σήμερα σε 48ωρη πανελλαδική απεργία, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με αφορμή το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας: «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις».

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί εκ νέου, προκειμένου να...
καθορίσει τη στάση της. Ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων, από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, ζήτησε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, θεωρώντας ότι με αυτό θα αυξηθεί επιπλέον η ανεργία στους Έλληνες ναυτικούς και ότι τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.
Ο συνδικαλιστικός φορέας των ναυτικών ζητά επίσης την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς.

Τις κινητοποιήσεις των ναυτικών στηρίζουν, σε ψήφισμά τους, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η Πανελλήνια Ένωση Κυβερνητών - Μηχανοδηγών και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας.

Στο μεταξύ το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών αποφάσισε να συμμετάσχει και αυτό στη 48ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, ενώ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί και να αναχαιτιστεί με κάθε τρόπο και θυσία η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόικα που επιτίθεται με μανία στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου