Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Χαμηλά η Ελλάδα, σε ποσοστά γυναικείας εκπροσώπησης στα Δ.Σ.

Ανδροκρατούμενα παρέμεναν, τον Οκτώβριο του 2012, τα διοικητικά συμβούλια εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, σύμφωνα με νέα αριθμητικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ, παρουσίασε τα νέα αριθμητικά στοιχεία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, κατά την ομιλία της σε...
δημόσια συνεδρίαση με θέμα τις γυναίκες στα όργανα λήψης οικονομικών αποφάσεων, μαζί με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οι εταιρείες έχουν αρχίσει επιτέλους να αντιλαμβάνονται ότι, εάν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε μια γηράσκουσα κοινωνία, δεν μπορούν να αγνοούν το γυναικείο δυναμικό: 60% των αποφοίτων πανεπιστημίων είναι γυναίκες», δήλωσε μεταξύ άλλων η Ρέντινγκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η Ελλάδα παραμένει χαμηλά, σε ποσοστά γυναικείας εκπροσώπησης στα διοικητικά συμβούλια μεγάλων εταιρειών (8%), έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου (16%). Στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα, βρίσκεται η Κύπρος και η Εσθονία, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό γυναικών σε διοικητικές θέσεις έχει η Μάλτα (4%) και ακολουθούν η Πορτογαλία και η Ουγγαρία (7%).

Ψήφο εμπιστοσύνης στις γυναίκες δίνουν οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, καθώς το υψηλότερο ποσοστό των γυναικών που κατέχουν διοικητικές θέσεις καταγράφεται στη Φινλανδία (29%), στη Λετονία (28%), στη Σουηδία (26%), στη Γαλλία (25%), στην Ολλανδία (22%) και στη Δανία (21%). Επίσης, τα στοιχεία της Επιτροπής εμφανίζουν αύξηση στο 15,8% του αριθμού των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια, από 13,7% τον Ιανουάριο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου