Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για τη Σμάρω Λω

Μικρή έδειξε η εκκλησία του νεκροταφείου της Καλλιθέας για να δεχθεί τους εκατοντάδες εκείνων που παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία της Σμάρως Λω.

Όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για αυτήν. Το ίδιο βέβαια, έγινε και από εκείνους που μίλησαν και ήταν:

Η εγγονή της εκλιπούσης Σαρίνα Μιζάν, ο πρόεδρος της...
Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρης Κοκκινάκης και ο πρόεδρος της ΕΒΑΤ Γιώργος Χλωρός. Διαβάστηκαν επίσης, ψηφίσματα του ΦΟΒ και της ΠΕΚΕΒ.

Η εγγονή της Σμάρως αναφέρθηκε γενικά στην παρουσία της γιαγιάς της και στο ρόλο της μέσα στην οικογένεια και τόνισε τη δραστηριότητά της στα κοινά και την αγάπη της, για τη μουσική και το χορό. Ο κ. Κοκκινάκης είπε μεταξύ άλλων:

«Από το Σάββατο 19 Ιανουαρίου το Χιώτικο κίνημα της Αττικής είναι φτωχότερο. Η Σμάρω ήταν από τα πλέον ενεργά μέλη του. Η αγάπη της για τη Χίο, ιδιαίτερα το Βραντόδος ήταν εφάμιλλη για την αγάπη της για τη ζωή. Τέλεια σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, ήταν και θα παραμείνει παράδειγμα.

Παράδειγμα θα είναι και η δραστηριότητα που ανέπτυξε στο Σύλλογο της, την ΕΒΑΤ. Είχε μέσα της τη φλόγα, μια φλόγα για δραστηριότητα και γνώριζε τον τρόπο να τη μεταδίδει στους συνεργάτες της και γενικά στους ανθρώπους που την περιέβαλαν».

Ο Γιώργος Χλωρός αναφέρθηκε στην όλη δραστηριότητα της Λω στην ΕΒΑΤ, στα 36 χρόνια που ήταν μέλος της και ιδιαίτερα στα 6 της προεδρίας της και στάθηκε στην αιμοδοσία που οργάνωνε δύο φορές το χρόνο, το καλοκαίρι στη Χίο και το χειμώνα στη λέσχη του Συλλόγου.

Τα στεφάνια ήταν λίγα, καθώς η επιθυμία της ίδιας ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για το Γηροκομείο της Χίου. Ανάμεσα στα στεφάνια ήταν των υπουργών, Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Αιγαίου, Πάνου Παναγιωτόπουλου και Κωστή Μουσουρούλη, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου