Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ζεστό χρήμα στην αγορά υγείας! Έκτακτη χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ-Νοσοκομείων- Πληρώνονται ληξιπρόθεσμες οφειλές

Με υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, μπαίνει ρευστό στην αγορά υγείας, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ για να προχωρήσουν στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Ειδικότερα με βάση την υπουργική απόφαση θα πρέπει όλοι οι φορείς να οριστικοποιήσουν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους που είχαν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Στη συνέχεια η...
Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου θα διαμορφώσει αναλυτική πρόταση χρηματοδότησης την οποία θα αποστείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο και θα κρίνει τελικά το ύψος του ποσού.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι και αυτό που θα αποφασίσει και θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα γνωστοποιήσει στα Υπουργεία το ποσό της έκτακτης χρηματοδότησης. Η αποδέσμευση των ποσών θα γίνεται σταδιακά ανάλογα με το βαθμό που οι φορείς πληρούν τις προϋποθέσεις και με την ταχύτητα απορρόφησης που έχει ο κάθε φορέας.
Όταν οι φορείς λάβουν τα χρήματα θα πρέπει να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους ιεραρχικά, δηλαδή θα προηγούνται οι παλαιότερες υποχρεώσεις. Εξαίρεση μπορεί να υπάρχει σε ειδικές περιπτώσεις όπως όταν προβλέπονται ποινές ή πρόστιμα κ.λπ. ή η παροχή εκπτώσεων, αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ή δικαστικών προσφυγών. Σε κάθε περίπτωση όμως απαιτείται η εξόφληση των υποχρεώσεων του 2011 προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του 2012.
Η διαδικασία βέβαια δεν τελειώνει εδώ καθώς το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να στέλνει αναλυτικές καταστάσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το πρώτο 20ήμερο κάθε μήνα σχετικά με τις μηνιαίες πληρωμές που πραγματοποίησαν οι φορείς από την έκτακτη επιχορήγηση.
Πηγή: iatropedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου