Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας και σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013.

Τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται τις πρωινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη βορειοανατολική χώρα και τις βραδινές ώρες στα Ανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 12 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 14 βαθμούς στην Δυτική Ελλάδα με τις μέγιστες στην Ήπειρο να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες, από 9 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 17 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις και παροδικά πολύ θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται για την Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Αττική
Βροχές και τοπικές καταιγίδες με βελτίωση του καιρού το βράδυ, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση του καιρού το βράδυ, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα και το βράδυ κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: νότιοι 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ που το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: νότιοι 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 1 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 και πιθανώς στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Παρασκευή 25-01-2013
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα.
Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νοτια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια

Σάββατο 26-01-2013
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στα βόρεια ενδέχεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές.

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά από τα βόρεια επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση. Το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Κυριακή 27-01-2013 και Δευτέρα 28-01-2013
καιρός: νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά και ενδέχεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου