Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Σημερινή Τρίτη 8-1-2013 φωτογραφία από τη χιονισμένη Χίο
Διαδρομή Χίος-Βολισσός ανάμεσα στο Αγ. Ισίδωρο
και το 18, στο ύψος της στάνης
Χιόνια και σε επαρχιακούς δρόμους της Χίου

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά. Στην Αττική χιονίζει στις βόρειες και ανατολικές περιοχές, ενώ οι νιφάδες του χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία σε Διόνυσο, Παλαιά και Νέα Πεντέλη.

Σημειώνεται πως ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην...
εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, χωρίς τη χρήση αλυσίδων, παρά το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει την περιοχή.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε στις 8 το πρωί και για περίπου δύο ώρες, όταν στο ύψος του Μαρτίνου «δίπλωσε» νταλίκα και χρειάστηκε η παρέμβαση γερανού για την απομάκρυνσή της.

Έκτοτε η συγκοινωνία διεξάγεται κανονικά με χαμηλές ταχύτητες. Σε ορισμένα σημεία, με την παρέμβαση της τροχαίας, σταματούν περιοδικά βαριά οχήματα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, ώστε να ελευθερώνεται η πρόσβαση από τα ΙΧ.

Όπως ενημέρωσε το ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Νέα Οδός», Γεράσιμος Μονοκρούσος, από τις 2 τα ξημερώματα, 50 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες περιδιάβαιναν το τμήμα της εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με μεσημβρινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η κατάσταση ομαλοποιείται με τη παρέμβαση της Τροχαίας, κατόπιν σχετικής διακοπής της κίνησης. Για παράδειγμα, στο τούνελ του οικισμού Αγίου Γεωργίου, στον δρόμο Άμφισσας -Λιδορικίου, λόγω κατολίσθησης, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας. Εκτροπή των οχημάτων λόγω κατολισθήσεων αποφασίστηκε και στα ορεινά Κορινθίας, Λακωνίας, Κρήτης, Πρέβεζας, Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ εκτροπή των φορτηγών γίνεται στην ΠΕΟ Θηβών - Ελευσίνας.

Στην Αττική έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων προς το ξενοδοχείο της Πάρνηθας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης, στην ΠΕΟ Αθηνών - Θηβών στο 4οχλ (ρεύμα προς Θήβα), στη Λ. Διονύσου, στη Λ. Φυλής, από μονή Κλειστών μέχρι Δερβενοχώρια και στην Καισαριανή, από την οδό Αναστάσεως προς

Σε χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και αύριο η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται να σημειωθεί ισχυρός παγετός, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ολικός.

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς το πρωί και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Ωστόσο, ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, στο νομό Πέλλας, αλλά και στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών.

Παράλληλα, χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας. Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Λόγω της κακοκαιρίας, τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξεκίνησαν αργότερα, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου