Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Υπογραφή συμβάσεων 6,53 εκατ. ευρώ για την προώθηση αγροτικών προϊόντων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπέγραψε δύο νέες συμβάσεις για την ενημέρωση και την προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Οι συμβάσεις, συνολικού ύψους 6,53 εκατομμυρίων ευρώ, αφορούν νωπά λαχανικά και φρούτα Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), που προορίζονται για την εσωτερική αγορά της...
Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα τη Γερμανία, Σουηδία, Φινλανδία, Τσεχία και Ρουμανία. Ανάδοχοι των εν λόγω συμβάσεων είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την εξωστρέφεια της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Στόχος μας το άνοιγμα των αγορών στα ποιοτικά ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα. Οι εξαγωγές μπορούν να ενισχύσουν το εισόδημα του Έλληνα αγρότη στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία. Τα προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης αποτελούν πολύτιμο εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια. Όχι μόνο επιφέρουν την πολυπόθητη ρευστότητα αλλά αναδεικνύοντας την ταυτότητα των προϊόντων μας συμβάλλουν καθοριστικά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο για την πρωτογενή μας παραγωγή. Μέσω αυτών οι Ευρωπαίοι καταναλωτές γνωρίζουν την ποιοτική μας παραγωγή και μαθαίνουν να εμπιστεύονται, να προτιμούν και να επιζητούν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου