Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ξάνθη: Χρωστούσαν τα τέλη κυκλοφορίας των 10 τελευταίων χρόνων!

Περιπτώσεις οφειλών δεκαετίας για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας τόσο επιβατηγών όσο και επαγγελματικών οχημάτων στην Π.Ε. Ξάνθης ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της φετινής κατάθεσης πινακίδων.

Όπως επισημαίνει στο thrakitoday.com, ο διευθυντής του τμήματος αυτοκινήτων στη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης κ. Βέρτης...
«υπήρχαν πάρα πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών οχημάτων που δεν είχαν πληρώσει τα τέλη τους τα τελευταία δέκα χρόνια».

Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει πως «υπήρχαν πολλά οχήματα που είχαν από δύο έως δέκα χρόνια απλήρωτα τέλη και ήδη ξεκινήσαμε την επεξεργασία αυτών των αυτοκινήτων και θα βεβαιωθούν τα ποσά και θα πιστωθεί ο ΑΦΜ τους με την υποχρέωση αυτή που έχουν προς την εφορία» εξηγώντας πως «είναι κάτι για το οποίος τους ενημερώνουμε κατά την κατάθεση των πινακίδων και δεν θα βρεθούν προ εκπλήξεων».

Συνολικά 2.440 οδηγοί οχημάτων κατέθεσαν τις πινακίδες τους στη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης αριθμός ωστόσο που παρουσιάζεται μειωμένος κατά 10% συγκριτικά με την περσινή ακινησία που καταγράφηκε στην περιοχή. Την ίδια στιγμή καταγράφεται πτώση 10% στην αγορά οχημάτων στην Ξάνθη με τον πρόεδρο του Σωματείου Εμπόρων Αυτοκινήτων Ξάνθης κ. Γιάννης Αθανασιάδης να εξηγεί πως «συνολικά το 2012 πουλήθηκαν μόλις 220 οχήματα, ενώ το 2011 566 στην Ξάνθη. Την ίδια στιγμή πάν από 4.000 επιχειρήσεις στον κλάδο μας έχουν βάλει λουκέτο δημιουργώντας δεκάδες θέσεις ανεργίας. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου