Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

10χρόνια... με τη σύνταξη του πεθαμένου – Απίστευτες απάτες με τις συντάξεις

- Μέχρι και 175.000 ευρώ η ζημιά για το ΙΚΑ από κάθε σύνταξη-μαϊμού
- Εντοπίστηκαν ακόμη και νέοι ανάπηροι-μαϊμού στο Δημόσιο
- Σύζυγος που ξαναπαντρεύτηκε έπαιρνε για χρόνια τη σύνταξη της νεκρής συζύγου του


Δεν έχει ούτε όρια ούτε και τέλος ο κατάλογος της απάτης στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι περιπτώσεις που αποκαλύπτονται είναι εξωφρενικές.

Παιδιά, ανίψια, σύζυγοι και λοιποί συγγενείς εισέπρατταν για χρόνια τις...
συντάξεις νεκρών ανθρώπων και τώρα καλούνται να επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ.

Τα ποσά σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξωφρενικά.

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα που δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Έθνος”. Περισσότερα από 175.000 ευρώ είχαν εισπράξει οι γιοι ενός συνταξιούχου που είχε πεθάνει εννιά χρόνια νωρίτερα, αλλά τα παιδιά τους δεν δήλωσαν ποτέ το θάνατό του στο Ταμείο.

Ένας άνδρας που έχασε τη σύζυγό του, αλλά γρήγορα ξεπέρασε τον χαμό και ξαναπαντρεύτηκε, ήθελε φαίνεται να έχει να θυμάται κάτι από τη μακαρίτισσα και έτσι... κράτησε τη σύνταξή της. Την εισέπραττε παράνομα επί 10 χρόνια!

Άλλα 10 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη ενός συγγενή του ένας άνδρας που πλαστογράφησε την ημερομηνία θανάτου και ως συνδικαιούχος του λογαριασμού στην τράπεζα εισέπραττε κανονικά τα χρήματα από το 201 ως το 2011.

Σχεδόν 130.000 από τη σύνταξη του πατέρα του που ήταν νεκρός από το 2003 εισέπραξε ένας άνδρας από τη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ η ανεψιά ενός άλλου νεκρού που είχε αφήσει αυτό το μάταιο κόσμο απ' το 2002 πήρε... προίκα από το ΙΚΑ περισσότερα από 115.000 ευρώ.

Υπάρχουν ωστόσο και ακόμη πιο εξόφθαλμες περιπτώσεις που είναι να αναρωτιέται κανείς πως δεν είχαν εντοπιστεί.

Ένας συνταξιούχος πλέον από τη Λαμία εισέπραττε αναπηρική σύνταξη, ενώ ήταν ταυτόχρονα εργαζόμενος σε ΔΕΚΟ. Κανείς δεν έκανε έλεγχο και ο άνθρωπος αυτός εισέπραττε παράνομα την αναπηρική σύνταξη από το 1993 ως το 2012.

Περισσότερα από 100.000 εισέπραξε και ένας άλλος μαϊμού συνταξιούχος από το ΙΚΑ. Ήταν και αυτός εργαζόμενος σε τράπεζα, αλλά και ... ανάπηρος με σύνταξη του ΙΚΑ από το 1989 ως το 2010!
Τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος. Ήδη πάντως είναι πολλές οι περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί και έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου