Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η τραγωδία στη Λέσβο, φέρνει πρόταση για ανάπτυξη της Frontex στη Τουρκία


Nα αναπτύξει τις δυνάμεις της στα τουρκικά παράλια προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την ευρωπαϊκή δύναμη προστασίας συνόρων FRONTEX διότι, με αυτόν τρόπο θα ακυρώνει τα ταξίδια θανάτου στο Αιγαίο.

Την πρόταση επανέλαβε με έμφαση ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τον πνιγμό τουλάχιστον...
20 παράνομων  μεταναστών έξω από την Λέσβο.

''Για άλλη μια φορά, δήλωσε συγκεκριμένα, θλίψη και αποτροπιασμό, προκαλεί η απώλεια της ζωής, με τον τραγικό αυτό τρόπο, τόσων ανθρώπων. Η FRONTEX, όπως έχουμε ήδη προτείνει, πρέπει να αναπτύξει τις δυνάμεις της, στα τουρκικά παράλια, προκειμένου να ακυρώνει τα ταξίδια θανάτου στο Αιγαίο. Οι τουρκικές Αρχές έχουν την υποχρέωση να συνεργαστούν πληρέστερα με τις αντίστοιχες ελληνικές και ευρωπαϊκές. Ας ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία φορά που συζητάμε για ένα τέτοιο τραγικό συμβάν. Είναι ώρα για πράξεις'' κατέληξε.

Η ναυτική τραγωδία σημειώθηκε λίγα μόλις μίλια μακριά από τις ακτές της Λέσβου, όταν αναποδογύρισε   πλοιάριο με 28 λαθρομετανάστες. Μέχρι αργά το Σάββατο  20 πτώματα, μεταναστών  ηλικίαςαπό 20 έως 45 ετών, έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή και την ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου, ενώ νοσηλεύεται ένας επιζών.

Χθες το μεσημέρι, ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.  Από την κατάθεσή του, προέκυψε ότι χθες τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Λέσβο, επιβιβάστηκαν σε  λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου του τούρκου διακινητή.Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η λέμβος ανετράπη.

Σύμφωνα με τον επιζώντα ναυαγό όλοι είχαν πληρώσει από 2.000 δολάρια ο καθένας για τη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα και ήταν ιρακινής καταγωγής.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνεχίζει από χθες το απόγευμα να ερευνά την περιοχή σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX και παραπλεοντων σκαφών, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών εκτιμούν 'οτι αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι από τους αγνοούμενους..

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου