Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Πώς θα «κόψετε το βήχα» στο κρύωμα

Πώς θα «κόψετε το βήχα» στο κρύωμαΣταματήστε το πριν σας ρίξει κάτω

Ο χειμώνας μας έφτασε τελικά και έφερε μαζί του και τα ενοχλητικά κρυώματα. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να αφήσετε το κρύωμα έξω από την πόρτα σας ή, τουλάχιστον, να ελαχιστοποιήσετε την ένταση των συμπτωμάτων.

Η πρώτη και κύρια συμβουλή είναι, φυσικά, η ξεκούραση. Ο ύπνος είναι εχθρός των ιώσεων και των λοιμώξεων. Ένας...
ξεκούραστος οργανισμός έχει πολύ περισσότερη δύναμη για να αποκρούσει το κρύωμα. Αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα του ύπνου. Κι αν έχετε χρόνο στη διάρκεια της ημέρας, χαρίστε στον εαυτό σας έναν 20λεπτο υπνάκο. Κάνει θαύματα.

Παρόλο που πολλοί έχουν αμφισβητήσει τις ιδιότητές της, οι περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στη θωράκιση του οργανισμού. Η βιταμίνη C είναι φθηνή και βρίσκεται, εκτός από συμπληρώματα διατροφής, και σε τρόφιμα που έχουμε άφθονα, όπως τα πορτοκάλια.

Τα τελευταία χρόνια η εχινάτσια έχει αναδειχθεί σε ισχυρό σύμμαχο του οργανισμού απέναντι στα χειμωνιάτικα κρυώματα. Η εχινάτσια είναι βότανο που μπορεί να προσληφθεί σε δισκία ή ρόφημα. Προσοχή όμως: η εχινάτσια είναι αποτελεσματική μόνο στα πρώτα στάδια ενός κρυώματος και όχι αν έχετε ήδη «πέσει στο κρεβάτι».

Είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμήσετε το άγχος, ιδίως στην άσχημη εποχή που διανύουμε, όμως κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σας. Το άγχος και η ψυχολογική κόπωση «ανοίγουν την πόρτα» στις ιώσεις. Δοκιμάστε να χαλαρώσετε, ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας την ενέργεια που χρειάζεται για να πολεμήσει τους ιούς.

Τα οφέλη της άσκησης είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε. Δεν είναι απαραίτητο να πάτε σε γυμναστήριο. Φροντίστε τουλάχιστον να περπατάτε σε ζωηρό ρυθμό για περίπου μισή ώρα κάθε ημέρα. Να ξέρετε πάντως ότι η πολύ έντονη άσκηση μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Τα extreme-sports και η υπεβολική καταπόνηση δεν ωφελούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Βάλτε στην άκρη το αλκοόλ και το τσιγάρο
. Εκτός των άλλων επιπτώσεων που έχουν στην υγεία σας, βοηθούν πολύ και στην επέλαση των ιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου