Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται κακοκαιρία - Δείτε ποιες περιοχές θα πλήξει









Βροχές και καταιγίδες με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, πολύ ενισχυμένους ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012.

Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι κατά κανόνα ασθενή και τοπικού χαρακτήρα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα το βράδυ και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Πάντως για λίγο το βράδυ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 10 στην Ήπειρο, από 0 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 16 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Τονίζεται ότι από το ύψος της Στερεάς και βορειότερα οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Από τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στα υπόλοιπα πελάγη σε δυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. 

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για την Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. 

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.  

Λέσβος 
Καταιγίδα προβλέπεται για την Μυτιλήνη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. 

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχοπτώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.  

Ρόδος
Βροχή προβλέπεται για την Ρόδο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 4 μποφόρ. 

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.   

Μύκονος
Προβλέπεται καταιγίδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. 

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.   
 
Αττική
Τοπικές βροχές και βελτίωση το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές βροχές στα πεδινά, λίγα χιόνια κατά περιόδους στα ορεινά και μετά το μεσημέρι στα ημιορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ δεν αποκλείεται για λίγο να εκδηλωθεί χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα πέσει κατακόρυφα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.
 

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοκί 7 με 8 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Απο 10 εως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη νότια Κρήτη τοπικά θα είναι έντονα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Απο 10 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά θαλάσσια-παράκτια καταιγίδες..Τα φαινόμενα τοπικά θα ε΄ναι έντονα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη απο το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και απο το απόγευμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Ανεμοι: Αρχικά νότιοι 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.Βαθμιαία θα εξασθενήσουν απο τα απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία.
Θερμοκρασία: Το πρωί απο 04 εως 11 βαθμούς. Απ το μεσημέρι σε βαθμιαία πτώση. Τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα δυτικά τοπικά ισχυρός

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και απο το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Το βράδυ και απο τα βόρεια βελτίωση.
Ανεμοι: Αρχικά δύτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Απο το απόγευμα βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Απο 05 εως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και το βράδυ πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας . Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Απο το βράδυ στα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Απο 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου