Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Ξεμπλοκάρει» η καταβολή του εφάπαξ

«Ξεμπλοκάρει» η καταβολή του εφάπαξΠροωθείται επιτάχυνση των διαδικασιών

Σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου μετά την εκταμίευση της δόσης είχαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη σύσκεψη...
στην οποία συμμετείχαν η γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) κ. Μιχάλης Κωνσταντίνου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας εξετάστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την καταβολή του εφάπαξ, η ενίσχυση στη στελέχωση του ταμείου με επιπλέον υπαλλήλους ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι για την άμεση καταβολή των οφειλομένων προς τους ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα χρήματα της δόσης, θα διατεθεί το πόσο των 1,4 δισ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσιών υπαλλήλων, το Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων θα απορροφήσει 62 εκατώστε όλο το θέμα των ληξιπροθέσμων να γίνει με το μεγαλύτερο ρυθμό απορροφητικότητας. Υπάρχουν και άλλα Ταμεία που βρίσκονται σε επίπεδο ανάγκης απορρόφησης ληξιπροθέσμων όπως το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ο Κλάδος Πρόνοιας Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΥΙΤΕΚΩ) και ο Λογαριασμός Πρόνοιας Προσωπικού ΙΚΑ και γι’ αυτά υπάρχει προγραμματισμός για τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου