Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Βελτίωση του καιρού από σήμερα Παρασκευή

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, το Αιγαίο και την Ανατολική Μακεδονία, περιμένουμε  σήμερα  Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012.

 Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 5 βαθμούς, από 1 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 15 στη Νότια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 7 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί, έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Λέσβος
Θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Ρόδος
Ο καιρός θα είναι βροχερός, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.


Μύκονος
Περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Κρήτη
Περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.
 
Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ευβοϊκό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Σαρωνικό.



Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες το πρωί στα ανατολικά του νομού, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Χαλκιδική, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά το πρωί και βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί .
Θερμοκρασία: από 02 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες οπότε πιθανώς στα νοτια να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο από -01 έως 08 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Σποράδες, Εύβοια. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στη νοτιά Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου