Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η σωστή περιποίηση τους κρύους μήνες

Η σωστή περιποίηση τους κρύους μήνες

Συμβουλές για να διατηρηθεί λαμπερό το πρόσωπο

Ο χειμώνας είναι εδώ! Ψυχρός, κρύος και συχνά παγωμένος. Κι εσείς, τι κάνετε; Βγάλατε το «όπλα» σας για να τον αντιμετωπίσετε; Φροντίζετε για την ομορφιά και την υγεία του προσώπου σας, καθώς είναι εκείνο το τμήμα του σώματός μας που εκτίθεται κυρίως στην παγωνιά του;

Παρακάτω, ακολουθούν μερικές προτάσεις που αν ακολουθήσετε, θα διατηρήσετε το πρόσωπό σας λαμπερό, ακόμα και τώρα που κάνει κρύο...


Απόλυτη προστασία

Η κρέμα ημέρας είναι ο καλύτερος σύμμαχος κατά της αφυδάτωσης από τον κρύο και τον ξηρό αέρα. Όμως, αν το δέρμα σας είναι ξηρό, πρέπει να διπλασιάσετε τις προφυλάξεις σας.

Να βάζετε, για παράδειγμα, δυο στρώσεις κρέμας με πέντε λεπτά διαφορά ανάμεσά τους ή να διαλέξετε μια κρέμα με πιο λιπαρή σύνθεση.

Πλούσια κρέμα στα μάτια

Η περιοχή των ματιών αφυδατώνεται ευκολότερα από το υπόλοιπο πρόσωπο. Περιορίστε τη χρήση του ζελέ, λοιπόν, γύρω από τα μάτια (που έχει ελαφρότερη σύνθεση και κινδυνεύει να ξηράνει το δέρμα) και προτιμήστε μια πιο προστατευτική κρέμα ματιών.

Απαλά χείλη

Να βάζετε πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας στα χείλη σας ένα υδατικό στικ προστασίας, που είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσετε την απαλότητά τους. Και, βέβαια, από πάνω φορέστε το κραγιόν σας.

Μάσκα που ανακουφίζει

Αφήστε τις μάσκες πίλινγκ και καθαρισμού. Το δέρμα σας έχει τώρα ανάγκη από απαλότητα για να μη βγάλει κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Ιδανική είναι η υδατική μάσκα που δεν ξεπλένεται, αλλά μένει στο πρόσωπο, προστατεύοντάς το με ένα λεπτότατο στρώμα υγρασίας.

Φροντισμένα χέρια

Αν η επιδερμίδα των χεριών σας έχει την τάση να σκάει εύκολα από το κρύο, κάντε μια εύκολη «μάσκα»: Απλώστε μια παχιά στρώση υδατικής κρέμας και φορέστε από πάνω λεπτά βαμβακερά γάντια για να συνεχίσετε τις δουλειές του σπιτιού. Μετά από 20 λεπτά βγάλτε τα γάντια και σκουπίστε την κρέμα που δεν έχει απορροφηθεί.

Τη μάσκα αυτή μπορείτε να την εφαρμόζετε δυο φορές την εβδομάδα, χωρίς να αμελείτε, βέβαια, να βάζετε καθημερινά κρέμα στα χέρια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου