Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλη προσοχή στις διαδικτυακές αγορές τα Χριστούγεννα!


Η εταιρία ασφαλείας ESET δίνει μερικές συμβουλές για το τι θα πρέπει να προσέχουν οι χρήστες στις διαδικτυακές τους αγορές...

Τα Χριστούγεννα όπως λογικό είναι μία από τις πιο ιδανικές περιόδους δράσης των επιτήδειων hacker και γι’ αυτό το λόγο οι χρήστες θα πρέπει να είναι περισσότερο υποψιασμένοι στις διαδικτυακές τους αγορές.

Πριν την αγορά, καλό θα είναι...
να έχουν ενημερώσει τον browser και το antivirus τους και φυσικά να έχουν κατεβάσει τα τελευταία patch για το λειτουργικό τους.

Καλό θα είναι επίσης να έχουν δημιουργήσει μία διεύθυνση email ειδικά για αγορές στην οποία χρησιμοποιούν δύσκολο password  και να προτιμούν κυρίως γνωστά διαδικτυακά καταστήματα που φημίζονται ότι κάνουν αυτό ακριβώς που διαφημίζουν.

Όταν βλέπουν «απίστευτες» προσφορές πρέπει να αρχίσουν να υποψιάζονται ειδικά αν πρόκειται για κάποιο περιζήτητο προϊόν ή για κάποια «επείγουσα προσφορά» που έχουν κάποιο link από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο οδηγεί σε ψεύτικους δικτυακούς τόπους.

Όταν φτάσει ο χρήστης στη διαδικασία παραγγελίας σε μία ιστοσελίδα, πρέπει να επιβεβαιώσει ότι η σελίδα που βρίσκεται χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL απλά βλέποντας στη διεύθυνση https μπροστά από τη διαδικτυακή διεύθυνση, αντί για http αλλά και το σύμβολο κλειδαριάς ή κλειδιού στο παράθυρο του browser.

Όλες οι αγορές δεν θα πρέπει να γίνονται από δημόσια Wi-Fi hotspot ή άγνωστα ξεκλείδωτα Wi-Fi

Αν το διαδικτυακό κατάστημα ζητάει περισσότερα από όσα θα έπρεπε για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, καλό θα είναι να μην ολοκληρωθεί η συναλλαγή μιας και μπορεί να υπάρχει κάποιο malware που εισάγει σε διαδικτυακές φόρμες ερωτήσεις για να αντλήσει ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία του χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου