Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012. 
 
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 15 στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι στα βόρεια και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στα κεντρικά και νότια τμήματα, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από... 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 4 μποφόρ. 
 
Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Λέσβος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Μυτιλήνη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 4 μποφόρ. 
 
Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.
 
Ρόδος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Ρόδο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους έντασης 3 μποφόρ. 
 
Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 
 
Μύκονος
Προβλέπεται βροχή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 6 μποφόρ. 
 
Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Κρήτη
Θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. 
 
Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.
 
Αττική
Νεφώσεις με βροχές το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς έως μέτριοι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, στρεφόμενοι σταδιακά σε βοριάδες με την ίδια ένταση.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
 
Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς στα νότια κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και το μεσημέρι καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Ύφεση των φαινόμενων από το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από 02 έως 07 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας στα νότια.
Άνεμοι: δυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως το μεσημέρι. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου