Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι τρέμουν τη λίστα Λαγκάρντ; Τι στοιχεία υπάρχουν για τα ονόματα που λείπουν;

Μπορεί να λείπουν ως και 600 ονόματα από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, όμως όλα είναι ακόμη σε επίπεδο πληροφοριών. Από τους οικονομικούς εισαγγελείς η έρευνα συνεχίζεται και ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι το πόρισμά τους μπορεί να βγει ακόμη και σήμερα κάποιοι το αναβάλουν ως και για την επόμενη εβδομάδα.

Οι πληροφορίες πάντως ότι η νέα λίστα που ήρθε από τη Γαλλία έχει πάνω από 2.500 ονόματα ενώ η προηγούμενη είχε περί τα 2.000 άλλαξε τα δεδομένα.

Ξέσπασε πραγματική...
σύρραξη, όχι επί δεδομένων, αλλά επί πληροφοριών.

Όπως και να έχει όμως είναι πολλοί που κρατούν την ανάσα τους και δεν είναι μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι με το χειρισμό της πρώτης λίστας.

Στην περίπτωση που αποδειχθεί από την έρευνα της δικαιοσύνης ότι η λίστα ήταν “πειραγμένη” τότε δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα, υπό την έννοια ότι τη χειρίστηκαν δύο υπουργοί Οικονομικών, οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου με τον δεύτερο μάλιστα να κάνει και επιλεκτική έρευνα στα στοιχεία που υπήρχαν (βάσει των όσων είπε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι . Καπελέρης) και να είναι ο μόνος εκ των δύο που να έχει αναφέρει ότι όχι μόνο την είδε, αλλά απόλεσε και το πρωτότυπο.

Παράλληλα θα προκύψουν ευθύνες και για τους χειρισμούς των τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κυρίου Καπελέρη και Διώτη.

Ωστόσο πιθανές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών και ειδικά του κ. Βενιζέλου δεν ανησυχούν μόνο τον ίδιο, αλλά και την κυβέρνηση υπό την έννοια ότι το ζήτημα που θα προκύψει θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή.

Ήδη πάντως εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που ξιφουλκεί εναντίον όσων χειρίστηκαν την αρχική λίστα και η ΔΗΜΑΡ μιλά για απόδοση και ποινικών ευθυνών στους υπεύθυνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου