Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Λέσβος: Συνεχίζονται οι έρευνες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου - Τέσσερα παιδιά ανάμεσα στους αγνοούμενους

φωτό από LesvosNet
Ως συντάκτης και διαχειριστής του συγκεκριμένου blog, θέλω να εκφράσω την αντίθεσή μου με το σύνολο των  λαθρομεταναστών, των ανθρώπων που  εισβάλλουν στη χώρα μας, χωρίς χαρτιά, χωρίς νόμιμες συνθήκες, να υπογραμμίσω όμως, ότι καμία ζωντανή ύπαρξη δεν αξίζει να χαθεί μ' αυτόν τον τρόπο

Οδυσσέας Κοκκινάκης

Σε αναζήτηση τεσσάρων παιδιών, δύο...
γυναικών και ενός άνδρα, οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία βάρκα με τους 28 λαθρομετανάστες, που ανατράπηκε την Παρασκευή το πρωί, ανοικτά της Θερμής, στη Λέσβο βρίσκονται και σήμερα οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος.Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί στην ακτή, από τη παραλία Νησέλια μέχρι την παραλία Κανόνι της Θερμής, 20 πτώματα ανδρών ηλικίας, περίπου 20 έως 45 ετών.

Ο μοναδικός επιζών ανασύρθηκε την Παρασκευή από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Θερμής. Ο 20χρονος, ο οποίος δήλωσε ότι κατάγεται από τη Μιανμάρ έδωσε και τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό και το φύλο των επιβαινόντων στη βάρκα.

Ο νεαρός νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με υποθερμικό σοκ, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ένας Τούρκος διακινητής, ο οποίος ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι μεταξύ των νεκρών ή επέζησε του ναυαγίου και με κάποιο τρόπο επέστρεψε στη χώρα του.

Πάντως, στελέχη των λιμενικών αρχών δεν αποκλείουν ο Τούρκος διακινητής να διεσώθη από συνοδευτικό σκάφος και να άφησε στην τύχη τους όλους τους υπόλοιπους ναυαγούς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου