Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πέντε σενάρια για το... τέλος του κόσμου

Πέντε σενάρια για το... τέλος του κόσμουΤι θα μπορούσε να συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου

Η NASA είναι σίγουρη, όπως και οι επιστήμονες, ότι ο κόσμος δεν θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, και με ένα βίντεο για τις 22 Δεκεμβρίου, η Διαστημική Υπηρεσία εξηγεί τους λόγους που η καταστροφή του κόσμου δεν θα έρθει την Παρασκευή.

Ποια όμως είναι τα φυσικά φαινόμενα που θα μπορούσαν να φέρουν αύριο το τέλος του κόσμου;

1. Τεράστια...
ηλιακή καταιγίδα
Πιθανότητες: Ελάχιστες



Το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα των ηλιακών εκλάμψεων και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα ηλεκτρικά δίκτυα, τα συστήματα GPS και τις αερομεταφορές, κυρίως στις πολικές περιοχές.

Οι ηλιακές εκλάμψεις μπορούν να ταξιδέψουν στη Γη σε λιγότερο από μία ημέρα, αλλά η πρόοδος της τεχνολογίας επιτρέπει στους επιστήμονες να εντοπίζουν νωρίτερα πότε μια ηλιακή καταιγίδα μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον πλανήτη. Μόνο ένα παρόμοιο γεγονός μεγάλης κλίμακας έχει καταγραφή το 1859. Η τότε σύγχρονη τεχνολογία του τηλέγραφου, κυριολεκτικά «τρελάθηκε, ενώ στις φλόγες τυλίχτηκαν τα ειδικά χαρτιά του τηλέγραφου.

2. Αστεροειδής
Πιθανότητες: Πολύ χαμηλές



Οι επιστήμονες μπορούν να εντοπίσουν αστεροειδείς που κινούνται απειλητικά προς τον πλανήτη μας, αρκετό καιρό πριν «χτυπήσουν», όποτε δεν υπάρχει κίνδυνος. Αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που δεν υπάρχει η προειδοποίηση και ουράνια σώματα εντοπίζονται και μία εβδομάδα πριν χτυπήσουν.

Όπως και με τις ηλιακές καταιγίδες, δεν χρειάζεται ανησυχία αφού τα συγκεκριμένα φαινόμενα είναι εξαιρετικά σπάνια.

3. «Αδέσποτα» Πυρηνικά
Πιθανότητες: Ελάχιστες



Αντίθετα με όσα βλέπουμε στις ταινίες είναι αρκετά δύσκολο να κατασκευάσει κάποιος πυρηνικά όπλα και συνήθως χρειάζονται όλοι οι πόροι ενός κράτους για να φτιαχτούν. Στα πυρηνικά όπλα σχάσης, που λέγονται και ατομικές βόμβες, η αλυσιδωτή αντίδραση είναι ανεξέλεγκτη, και όχι ελεγχόμενη όπως στους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

4. «Ακτίνες… θανάτου» από το διάστημα
Πιθανότητες: Σχεδόν μηδενικές



Σε ένα υπερνόβα, ο πυρήνας του αστέρα καταρρέει για να μετατραπεί απευθείας σε μαύρη τρύπα, ενώ πίδακες πλάσματος εκπέμπονται κατά μήκος του άξονα περιστροφής του αστέρα με ταχύτητα που προσεγγίζει αυτήν του φωτός.

Αυτοί οι πίδακες εκπέμπουν έντονες ακτίνες γ. Σύμφωνα με τις θεωρίες, η ενέργεια που θα απελευθερωνόταν από ένα σχετικά κοντινό υπερνόβα θα μπορούσε να εξαφανίσει κάθε ίχνος ζωής στη Γη

5. Μαγεία
Πιθανότητες: ;;;



Όσοι πιστεύουν ότι ο κόσμος θα τελειώσει την Παρασκευή, μάλλον εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί από ένα πράγμα που δεν μπορεί να εξηγηθεί από τους επιστήμονες.

Παρά τις αξιόλογες προσπάθειες της NASA, η παγκόσμια φρενίτιδα για το τέλος του κόσμου δεν σταμάτησε. Οπότε οι σκέψεις διαφόρων ανθρώπων για το τέλος του κόσμου ενδέχεται να περιλαμβάνουν και την άφιξη ενός λευκού καβαλάρη με ένα σπαθί που μοιάζει με κομήτη. Σκέτη μαγεία βγαλμένη από ταινίες του Χόλιγουντ δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου