Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Νιγηρία: Πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο και απήγαγαν τέσσερις ναυτικούς - Οι τρεις είναι Ιταλοί

Σε ένα πλοίο ανεφοδιασμού στα ανοιχτά της πετρελαϊκής περιοχής της νότιας Νιγηρίας επιτέθηκαν χθες πειρατές, οι οποίοι μάλιστα απήγαγαν τέσσερις ναυτικούς, εκ των οποίων οι τρεις είναι Ιταλοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διεθνούς Γραφείου Ναυτιλίας (BMI), η επιθεση έγινε σε απόσταση περίπου 40 ναυτικών μιλίων, από την ακτή της πολιτείας Μπαγέλσα, στη Νότια Νιγηρία.

Τα μέλη του πληρώματος...
δεν τραυματίστηκαν κατά το επεισόδιο αυτό και το πλοίο μπόρεσε να συνεχίσει την πορεία του και να φτάσει σε ένα λιμάνι, όπου είναι ασφαλές.

Η ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: "Ένοπλοι πειρατές επιτέθηκαν κι επιβιβάστηκαν σε πλοίο ανεφοδιασμού και απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος".

Ο εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας Καμπίρ Αλίγιου είπε ότι στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί πέντε πολεμικά πλοία και αναζητούν τους πειρατές.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας επιβεβαίωσε ότι το πλοίο ήταν ιταλικό και οι τρεις απαχθέντες είναι Ιταλοί. Η υπηκοότητα του τέταρτου ναυτικού δεν διευκρινίστηκε.

Οι απαγωγές είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα όπου παράγεται το περισσότερο πετρέλαιο της Νιγηρίας. Συνήθως οι όμηροι απελευθερώνονται μετά την καταβολή λύτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου